DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Előterjesztőként rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a hadigondozásról szóló törvény hatályát kiterjesztve, ismételten elutasítva az 1949-ben hozott politikai döntést, a jövőben mindazokat megillesse a kérelmező lakóhelye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalánál előterjesztett igény alapján a nyugdíjfolyósító szerv által folyósítandó anyagi támogatás, akinek férje, édesapja 1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a volt Magyar Királyi Honvédség és Csendőrség kötelékében szolgált, függetlenül állományviszonyától és rendfokozatától, valamint attól a ténytől, hogy az 1947. február 10-én Párizsban Magyarország képviselői által aláírt békeszerződés következtében mely ország állampolgárává váltak.
Így ez a törvényjavaslat, tisztelt hölgyeim és uraim, lehetőséget ad arra is, hogy kifejezhessük a határokon átívelő nemzetegyesítésünk jelentőségét, egyenrangúként kezelve mindazon honpolgárainkat, akik magyar állampolgárként kötelességüket teljesítve áldozták életüket a magyar hazáért. Az ő hozzátartozóik a járadék iránti kérelmüket Budapest Főváros Kormányhivatalánál terjeszthetik majd elő.
Kérem, támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit