DR. SZŰCS LAJOS

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS
DR. SZŰCS LAJOS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Én is az egyik előterjesztő vagyok, és azért valamit szeretnék tisztázni mindenki előtt. Amikor az MFB-ről szóló törvényjavaslatot kértük módosítani, akkor pontosan azért kértük, mert tudtuk, hogy a Quaestor-üggyel kapcsolatban van egy olyan információ, amit szeretnénk kérni ettől a bizonyos pénzintézettől. A titokgazda pedig azt mondta, hogy jelen pillanatban nem lehet másként ehhez a kérdéshez hozzányúlnunk. Azt hiszem, hogy minden olyan mondat, amit Szakács képviselő úr, illetve Schmuck képviselő asszony elmondott, megelőlegezése volt annak, amit még nem tettünk meg; de nem mondtuk azt, hogy nem fogjuk megtenni.
Képviselő úrnak elmondtuk a bizottsági ülésen, hogy ha jelen pillanatban befogadtuk volna ezt a javaslatot, akkor a házszabály szerint nem indulhatott volna el ennek a törvénymódosító javaslatsornak az útja, hiszen jelen pillanatban nem egy ülésszak van, hanem egy olyan furcsa helyzet alakult ki itt a házszabály szerint, hogy rendkívüli ülésnapokat kért a kormány, nem egy ülésszakot. Azt hiszem, ha ősszel visszatérünk ezekre a kérdésekre, akkor fogunk megfelelő megoldásokat találni ezekre a problémákra.
Ön megelőlegezte, de elhangzott a bizottság akkori ülésein is, hogy szeretnénk közös erővel, nyilván többségi akarattal egy olyan módosító csomagot letenni majd a Ház asztalára, amivel azt szeretnénk elérni, hogy a Quaestorhoz, a Buda-Cashhez és bármelyik, jelen pillanatban futó botrányhoz hasonló befektetőket, főleg kisbefektetőket érintő csalássorozat ne tudjon elindulni Magyarországon. Szerintem ez a legfontosabb célja annak a bizottságnak, amit mi közösen alkotunk. Ebben a pillanatban megint csak arra szeretném felhívni az önök figyelmét, hogy jelen törvényjavaslat ennek egy szeletét vizsgálja, de reméljük, hogy el fogunk jutni odáig, hogy ennek egy széles rétegével is meg tudjuk majd tenni.
Éppen ezért kérem képviselőtársaimat, hogy a holnapi zárószavazáson támogassák ezt a módosító javaslatot.
Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit