DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2015. június 18-ai ülésén megtárgyalta a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény módosításáról szóló T/4824. számú törvényjavaslatot, és ezzel összefüggésben a bizottság 21 igen szavazattal, 9 nem ellenében, tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el.
A szóban forgó törvényjavaslat jelentőségét a következőkben emelem ki. A törvénymódosítás alapvető célja, hogy a Magyar Fejlesztési Bank részesedésszerzésére vonatkozó szabályozási rendszer átalakításra kerüljön annak érdekében, hogy a Magyar Fejlesztési Bank közvetlen és közvetett tulajdonszerzése a jelenleginél rugalmasabb döntéshozatali formában, de a nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározott keretek között menjen végbe. Az elfogadott javaslatban található helyesbítés egyrészről kodifikációs pontosítás, amely az új hitelintézeti törvény megfelelő szabályaira utalva egyértelműsíti az eddigi szabályozást, másrészről pontosító jellegű rendelkezéssel egészíti ki a Magyar Fejlesztési Bankról szóló törvény 8. § (3) bekezdés új i) pontját, egyértelművé téve a jogalkotói szándékot.
Kérem szíves támogatásukat. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit