GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Hát igazából felvetődik az emberben a kérdés, hogy valójában mi van a háttérben; Orbán Viktor átenged-e mindent Lázár Jánosnak, vagy Lázár János veszi ki Orbán Viktor kezéből itt a dolgokat, ha politikai értelemben közelítjük meg a dolgokat. De ennek a kérdésnek a megválaszolását nem is várom államtitkár asszonytól, hanem sokkal inkább azt a gondolatot akarom megerősíteni, amiről az előbbiekben szó esett; Szakács László képviselőtársam is szóba hozta, és fontosnak tartjuk. Az pedig az, hogy az állam alapvetően arról gondoskodjon, és olyan feladatokat lásson el, amelyek a Magyarországon élő emberek érdekeit szolgálják. Magyarul: az oktatásba, az egészségügybe, a szociális szektorba és mindazon területeken, ahol közvetlen segítségnyújtásra van szükség, ott áldozzon forrásokat, és ne onnan vonjon ki forrásokat.
Ugye, köztudott, nem kell hogy ecseteljem, 2015 viszonylatában reálértéken mintegy 400 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből. Ha csak az oktatás egy szeletét veszem, a felsőoktatást, akkor ott megharmadolták a források nagyságrendjét, egyharmaddal kevesebbet tesznek bele, mint ami korábban volt. Tehát ezeken a területeken kellene jeleskednie az államnak. Nem olyan felületeken, ahol… - ha már az előbb a magánnyugdíjpénztári megtakarításának elkobzásáról esett szó, azoknak egy jelentős hányadából MOL-részvényeket vásárolnak.
Egy szó mint száz, azt gondoljuk, ezt a területet kellene erősíteni sokkal inkább. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit