NÉMETH LÁSZLÓNÉ,

Full text search

NÉMETH LÁSZLÓNÉ,
NÉMETH LÁSZLÓNÉ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Nem fogom az idejüket rabolni. Néhány gondolatot szeretnék azonban kiemelni az itt elhangzottakból. A 315 milliárdos, infrastruktúrára fordítható fejlesztési pénz nincs veszélyben, szeretném jelezni. Az az elképzelés, ami mentén a közműszolgáltatót építjük, nem a hálózatokra és a hálózatok bekapcsolására vonatkozik elsősorban. Tehát én úgy gondolom, hogy ha elérhetővé válik ez a bizonyos új csomag, új uniós forrás, lesz lehetősége arra annak a cégnek, aki a hálózatot működteti, annak az elosztónak, hogy ezért a pénzért megküzdjön és megharcoljon - ez az egyik.
A másik: elhangzott itt a forráshelyzet, forráskérdés, miért olyasmire szán a kormány forrást, von el ennél jobban rászorult területekről forrást, mint például az egészségügy. Szeretném jelezni, a Fejlesztési Bank esetében, amikor a Fejlesztési Bank kap egy ilyen típusú megbízást, az államháztartási kiadásokat nem növeli. Azok a kötvénykibocsátások, azok a külföldi forrásszerzések, amikről az imént, amikor a transzparencia kapcsán beszéltünk, szót ejtettem, lehetőséget ad arra, hogy a Fejlesztési Bank nem feltétlenül és nem kizárólagosan költségvetési forrásból finanszírozza (Dr. Szakács László: Kinek kell helytállni?) azokat a feladatokat, amikkel kormányzati megbízás alapján foglalkoznia kell. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(18.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit