DR. GALAMBOS DÉNES,

Full text search

DR. GALAMBOS DÉNES,
DR. GALAMBOS DÉNES, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Törvényalkotási bizottság 2015. június 18-ai ülésén megtárgyalta a mezőgazdasági termékpiacok szervezésének egyes kérdéseiről, a termelői és szakmaközi szervezetekről szóló T/4854. számú törvényjavaslatot. A bizottsági ülés során a tagok megtárgyalták a Mezőgazdasági bizottság módosító javaslatát, amelynek 18. pontját a határozati házszabály 42. §-a alapján túlterjeszkedés miatt a bizottság elutasított. A TAB saját módosítójában az említett szakaszt rendezte.
A Törvényalkotási bizottság saját módosítójának fennmaradó pontjait a bizottság 20 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
A javaslat a közös agrárpolitika irányelveinek megfelelően és az 1308/2013/EU számú parlamenti és tanácsi rendelethez igazodva támogatni kívánja a termelői csoportokat és a termelői szervezeteket. A törvénytervezet elfogadása esetén hatályát a mezőgazdasági, halászati és élelmiszeripari termékekre és azok előállítóira, feldolgozóira és forgalmazóira terjeszti ki, különösen az ilyen tevékenységet végzőkből álló termelői szervezetekre, társulásokra, szakmaközi szervezetekre. A fogalmi alapok tisztázása után a termelők, a feldolgozók és a felvásárlók viszonyában keletkező, fizetési határidőkre vonatkozó szabályok szigorítására tesz javaslatot a tervezet a 2011/7. EU tanácsi irányelvnek megfelelően, továbbá a mezőgazdasági termény szolgáltatására kötött szerződésekre vonatkozó szabályokat is meghatározza a szerződő felek védelme érdekében. A 261/2012/EU tanácsi rendeletnek megfelelően a nyers tej értékesítésére vonatkozó külön szerződési szabályokat is tartalmazza a javaslat.
Mindezekre tekintettel a bizottság az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést 22 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit