HORVÁTH ISTVÁN

Full text search

HORVÁTH ISTVÁN
HORVÁTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Parlament! Tisztelt Képviselőtársaim! Mint ahogy azt dr. Galambos Dénes képviselőtársunktól már hallottuk, a T/4854. számú javaslat az 1308/2013/EU parlamenti és tanácsi rendelethez és ezzel a közös agrárpolitika fejlődő irányelveihez igazodva új hazai jogi hátteret teremt a termékpiaci szabályozás fontos kérdéseinek. Ezek az új szabályok ültetik át a hazai jogrendbe azokat az EU-s irányelveket, amelyek nagyobb figyelemmel vannak a szakmaközi szervezetek tevékenységének támogatása iránt. Ezt az irányvonalat a kormány is örömmel veszi és támogatja, továbbá az általános és a részletes viták során úgy érzékeltem, hogy az ellenzéki képviselőtársaim is egyetértenek ennek az új törvényjavaslatnak a célkitűzéseivel.
A korábbi szakmaközi szabályozás része volt a szaktanácsadás rendszerét szabályozó néhány rendelkezés is, melyeket a jogrendszer koherenciája érdekében az új törvénytervezetbe is be kellett építeni. Mindez a bizottsági viták folyamatában történt. Adódott ugyan néhány jogtechnikai nehézség, de mégis elmondható, hogy végeredményében a holnapi szavazáson egy olyan egységes javaslat születhet, amely minden fontos szabályozási elemet tartalmaz, és teljesíti a vele szemben támasztott elvárásokat.
Kérem képviselőtársaimat, hogy a holnapi szavazáson támogassák a kiegészítő módosításokat és a zárószavazáson magát a törvényjavaslatot is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit