DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A jelenlegi javaslat a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény technikai jellegű módosítását tartalmazza. A már korábban magas támogatottsággal elfogadott törvényjavaslat szövegét szükséges pontosítani, hogy minden tekintetben megfelelő legyen, és hogy a rendvédelmi állomány számára megvalósuljon a tervezett illetményemelés.
A javaslat két területen korrigálja a korábban elfogadott törvényjavaslatot. Az egyik rendelkezés az, hogy kiegészíti a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek országos parancsnoki vezetői körét az Országgyűlési Őrség parancsnokával; a módosítás a jelenlegi szabályokhoz képest érdemi változást nem eredményez.
A másik: a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény illetménynövekedési rendelkezéseinek megkérdőjelezhetetlensége érdekében szükséges a pontosítás. A Belügyminisztérium már elmondta, hogy elkötelezett a hivatásos állomány illetményemelésében. A hivatásos állomány részére 50 százalékos bérfejlesztésre kerül sor, ebből 2015. július 1-jei hatállyal kategóriánként eltérően az állomány átlagosan 30 százalékos illetményfejlesztésére kerül sor, majd a következő öt évben (sic!), 2016. január 1-jétől 2019. január 1-jéig évente 5 százalékos illetményfejlesztésre kerül sor. Ezt a témát pontosítja a törvényjavaslat másik része.
Kérem, szavazatukkal támogassák a törvényjavaslat elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit