DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2015. június 18. napján tartott ülésén megtárgyalta az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény és a közadatok újrahasznosításáról szóló 2012. évi LXIII. törvény módosításáról szóló T/4681. számú törvényjavaslatot. Ezzel összefüggésben a bizottság az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) országgyűlési határozat 46. §-ára tekintettel 21 igen szavazattal, 7 nem ellenében és tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el.
A jelen javaslat célja a közadattörvény és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény módosításával a PSI-irányelv módosításának átültetése a hazai jogrendszerbe. Bizottsági ülésen hallhattuk, hogy a törvényjavaslat hatálybalépésének tervezett időpontja 2016. január 1-je. Az időpont az EU Bizottságával egyeztetés alatt áll a felkészülési idő szükségességére tekintettel.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza az Igazságügyi bizottság jogtechnikai pontosításait az áttekinthetőség és a jogalkalmazás megkönnyítése érdekében. Kérem szíves támogatásukat a T/4681. számú törvényjavaslathoz. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit