DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Répássy államtitkár úr kívánságára én most a dinnyekartellről mégsem fogok beszélni. (Dr. Répássy Róbert: Az is Sallai?!)
Miniszterelnök úr, annak idején, pár héttel ezelőtt ön az öt év értékelőjén arra volt büszke, hogy az elmúlt öt évben ön és kormánya az Európai Unión belül a korábbi meghunyászkodás helyett a bátorságot választotta. (Orbán Viktor: Igyekeztünk.) A helyzet úgy áll, hogy a bővítés előtt az az Európa, amelyik a profitot az ember elé helyezte, és szabadkereskedelmi logikára épült, történelmi léptékkel is nagy sikert ért el, viszont a bővítés után ugyanez az Európa döcög. Magyarországnak azért kellene kiállnia, hogy az Európai Uniót újraszabjuk, hogy most már az ember előzze a profitot.
Ön volt az egyetlen olyan miniszterelnök a periférián 2010 után, akinek volt kellő erejű felhatalmazása arra, hogy egy másik Európa vízióját vázolja fel. (Orbán Viktor: Kisfiú vagyok én ehhez!) Ön ehelyett bátorság címén szimpla hatalmi érdekekért vállalt konfliktust. Miniszterelnök úr, önök, szemben velünk, akik a pártcsaládunknál elértük azt, hogy képviselje azt az álláspontot, hogy a termőföldet vegyék ki a tőke szabad áramlása alól, ön nem tett semmit annak érdekében, hogy a termőföld forgalmazásába ne szóljanak bele. Önök nem tudták azt elérni, nem tudták azt elérni, hogy a génmódosított elemeket tartalmazó takarmányokat megállíthassuk a határoknál. Nem tettek semmit annak érdekében, hogy az adóparadicsomok felszámolása meginduljon Európában. Nem tettek semmit annak érdekében, hogy például legyen egy olyan egységes európai munkajog, amelyik megvédi a magyar gazdasági kivándorlókat.
Miniszterelnök Úr! Az lenne a kérdésem, hogy mit kívánnak tenni ezekben az ügyekben, mit kíván tenni egy olyan Európa érdekében, amely az embert a profit elé helyezi. Felveti-e adott esetben, miniszterelnök úr, a jelenlegi válság láttán az uniós alapszerződés módosítását? Keres-e szövetségeseket a magyar nemzeti érdekek képviseletére Közép- és Kelet-Európában, illetve Dél-Európában? Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit