DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Miniszterelnök Úr! Szerintem ne merjünk kicsik lenni. (Derültség a kormánypárti sorokban.) Magyarországot hátrányosan érinti egy kétsebességes Európa. A kétsebességes Európa mélyíti a szakadékot a magországok és a periféria országai között, ezért van szükségünk szövetségesekre Kelet-, illetve Dél-Európában.
Ami a termőföldforgalmat illeti, miniszterelnök úr, ha az uniós alapszerződés módosítását kezdeményeznék, vagy ezt sikerrel kezdeményezhette volna akár Magyarország is, akkor nem kéne szembenéznünk kötelezettségszegési eljárással.
Ami a GMO-t illeti, Magyarország soros elnöksége idején az Európai Unió föloldotta a zéró toleranciát a takarmányokra. Tehát én arról beszélek, hogy hiába van GMO-mentesség az Alaptörvényben rögzítve, takarmányokon keresztül bejön a táplálékláncba Magyarországra is. De mondhatom azt is, hogy a vegyianyag-szabályozásnál szintén Magyarország a méhekre is káros vegyszerek betiltása ellen szavazott néhány évvel ezelőtt az ön miniszterelnöksége idején.
Tehát a kérdésem továbbra is áll: mikor támogat ön egy olyan Európát, amely az embereket, a természetet a profit érdekei elé helyezi? Köszönöm. (Ikotity István tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit