ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Ezek mind nagyon nehéz kérdések. Túl azon, hogy ténybelileg nem értek egyet azzal, amit mondott, de az abból levont következtetések mind izgalmas kérdések kivétel nélkül. Azért nem értek egyet a fölsorolt, vádként fejünkre olvasott bizonyítékokkal, mert ha a földvédelem kérdését nézem, akkor éppen most vagyunk, kötésig állunk egész pontosan vagy szügyig gázolunk egy konfliktusban az Európai Unióval, egy kötelességszegési eljárást indítottak velünk szemben a magyar földvédelmi törvény miatt. Ezt a harcot vívjuk. Ilyen körülmények között azt mondani, hogy mi nem állunk ki a magyar föld megvédése érdekében, azt, ha nem egy ilyen komoly ügyről lenne szó, akkor talán parodisztikusnak is mondhatnám. Vagy a GMO ügyében annál nagyobb védelmet nem tudunk adni Magyarországon se a magyar embereknek, se a magyar természetnek, hogy alkotmányos szinten rögzítjük a GMO-mentességét a magyar mezőgazdaságnak.
Tehát én úgy érzem, hogy amit a fejünkre próbál itt olvasni, azok tényszerűen nem állják meg a helyüket, de ettől függetlenül azok a kérdések, amelyeket fölvetett, azok mind indokoltak, és mind ugyanabba a kezdőpontba vagy afelé mutatnak, arról szól, hogy vajon van-e Magyarországnak és Magyarország mindenkori miniszterelnökének reális esélye arra, hogy annak érdekében tegyen kezdeményezéseket, hogy megváltoztasson az Unión belül dolgokat, s nem egyszerűen rossz gyakorlatokat, mert itt nem részletkérdésekről beszél ön, hanem alapvető irányultságokat, filozófiai, gondolati és politikai irányokat.
Senki se lenne lelkesebb, mint én, ha azt válaszolhatnám erre, hogy igen, van erre lehetőség, de ránézek itt a térképre és akkor látok négyzetkilométereket, ránézek a térképre és látom, hogy Németország nyolcvanegynéhány millió ember, Nagy-Britannia 60 millió fölött, Olaszország 60 millió környékén, Franciaország szintén. Ráadásul látva a szavazati rendszert, amely le van osztva, hogy kinek mennyit ér a szavazata, ilyen körülmények között szerintem nem indokolt az ellenzék részéről - elnézést, hogy az önök nevében nyilatkozok -, szerintem az ellenzék részéről nem indokolt olyan elvárást támasztani a magyar kormánnyal szemben, hogy rossz európai gondolkodásokat, gondolati irányokat és filozófiákat próbáljon megváltoztatni.
Amit én tudok vállalni, az az, hogy ilyen rossz körülmények közepette is megvédjük (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a magyar nemzeti érdekeket, és megvédjük a magyar emberek érdekét. Ezzel el tudok számolni az ön azonnali kérdésére adott válaszomban. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit