DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Május 27-e magasságában ön az Európai Bizottság altusos megbízása kapcsán úgy nyilatkozott, hogy itt a bújtatott pártfinanszírozás esete forog fönn a Demokratikus Koalíció irányában. Még az sem zavarta, hogy meg sem köttetett a szerződés, és egy fia eurót nem utaltak oda, önök már feltételezték azt, hogy bújtatott pártfinanszírozás van. De mielőtt hangoskodnának, itt van egy fotó. (Felmutatja.) Két fiatalember szerepel rajta; az egyik az ön külügyminisztere, a másik egy bizonyos Kóka János.
Pontosan ezen a napon együtt voltak Szingapúrban, és Kóka János ezen a napon egy olyan cégcsoportot, a Cellum csoportot képviselte a kormányzatot kísérő üzleti delegációban, amelyben, hogy, hogy nem, részes az az Altus, amelynek esetében ön ugyanez nap a bújtatott pártfinanszírozás esetét vélte fennforogni; Gyurcsány Ferenc cégét képviselte. Kóka János zsebében az itt nyilván nem látható diplomata-útlevelet az elszámoltatás során önök dugták a zsebébe.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Korábban Kóka János önt is elkísérte egy ilyen delegáció tagjaként, Japánban, Szaúd-Arábiában jártak közösen, és azt mondta Kóka János, természetesen hiteles hátteret adhat a miniszterelnök jelenléte; így lett ön Gyurcsány Ferenc kijáróembere. Ön azon ügyködik, hogy minél nagyobb osztalékhoz jusson Gyurcsány Ferenc azon a cégen keresztül, amelyet ön bújtatott pártfinanszírozással vádolt meg, miközben Gyurcsány Ferenc üzletemberi énjével pedig hozzájárul a keleti nyitás sikeréhez. Nem lát-e ellentmondást a két május 27-ei cselekmény között, hogy egyfelől még országgyűlési határozatot is írat, amiben elítéli Gyurcsány Ferenc pártját, közben pedig a kormány üzleti delegációjának tagjaként ott figyel a Gyurcsány-cég.
Ez nem jelent-e bújtatott pártfinanszírozást, ha a Gyurcsány-cég sikeréért utaznak ki külföldre? Félreértés ne essék, nekem semmi bajom azzal, hogy ön és Gyurcsány Ferenc egymással ilyen jól elvannak, a kérdésem csak annyi, hogy kit néznek hülyének ebben az országban. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit