ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! A szezont a fazonnal, a szalmát a szénával nem jó összekeverni. A kormány üzleti delegációi a következőképpen néznek ki. Amikor elutazunk valahová azzal a szándékkal, hogy ott segítsük az abban az országban dolgozó magyar vállalkozókat, akkor erre az útra lehet jelentkezni. A részvételi díjat be kell fizetni, utána ki lehet jönni, és lehet tárgyalni. Közöttünk is vita tárgya szokott lenni, hogy kell-e bármilyen előzetes szűrést csinálnunk ezeknél a vállalkozóknál. Valamilyen nemzetbiztonsági előszűrést szoktunk tenni, de ez nem válaszol arra a kérdésre, hogy kell-e politikai szűrést csinálni.
Például, a magyar kormánnyal együtt utazó üzleti delegációban lehet-e volt kommunista, vagy lehet-e például olyan ember, lehet-e olyan ember, aki az előző kormányban tisztséget töltött be, most azonban a magánszektorban tevékenykedik? Erről hosszú vita volt közöttünk is, és azt a döntést hoztuk, hogy Magyarországnak az az érdeke, hogy a baloldalhoz kötődő, a baloldalon valamikor szerepet vállalt, de az üzleti életben dolgozó emberek, ha úgy gondolják, hogy a maguk és az ország javára szerződéseket tudnak kötni külföldön, akkor nincs akadálya annak, hogy részt vegyenek a kormány üzleti delegációjában.
Ezt a döntést hoztuk, ez egy elvi döntés, ennek alapján járunk el a jövőben is. Az itt megemlített konkrét volt miniszter is ennek keretében jöhet, ha befizeti a részvételi díjat, a kormánydelegáció keretében, külföldi üzleti tárgyalásokra.
Ennyiben tudom önt tájékoztatni az elvi alapállásról. Hogy ennek mi köze a Demokratikus Koalíció Európai Unióból történő, tehát európai közpénzből történő tiltott pártfinanszírozásához, azt még nem látom át, de talán majd a következő kérdés után világosabban fogok látni. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit