DR. SIMICSKÓ ISTVÁN

Full text search

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter úr! A nyári szünettel, a vakációval a diákmunkaszezon is kezdetét veszi, amikor a vállalkozások főként a kereskedelemben, a vendéglátóiparban, a mezőgazdaságban előszeretettel alkalmaznak fiatal munkaerőt. Ennek legfőbb oka a diákok után járó adókedvezmény, a szabadságolások miatt a cégeknél fellépő munkaerőhiány, de az idényjellegű munka is indokolhatja a fiatalok időszakos foglalkoztatását.
A diákmunka azonban nemcsak a foglalkoztatók körében népszerű, hanem a foglalkoztatottaknál is. A tanévzárás után sok fiatal keres munkát pénzszerzés és munkatapasztalat gyűjtése céljából. A diákmunka - ahogy a nevében is benne van - már diákkorban hivatott elősegíteni a fiatalok munkához jutását, és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is. A nyári diákmunka kapcsán sokunknak eszébe jutnak az elsősorban nevelő és propagandacélokat szolgáló régi építőtáborok, egy biztos: akkoriban ezt úgy mondták, hogy a fiatalok népgazdaságilag is hasznos munkát végezzenek.
Ma a hirdetéseket böngészve azt látjuk, hogy számos különböző kategóriát jelöltek meg a különböző cégek: irodai adminisztrációs, recepciós, könnyű fizikai, raktári munkák, csomagolás, címkézés, bolti kisegítés, sőt gyorséttermi munkák is. Ennek egy része nyilvánvalóan a gyors kereseti lehetőséget szolgálja, vannak azonban olyan munkák is, amelyek később, az iskola befejezését követően az elhelyezkedés során előnyt jelenthetnek
Tisztelt Miniszter Úr! Mit tesz a kormány azért, hogy a dolgozni akaró fiatalok megtalálják a számukra legalkalmasabbnak vélt nyári munkát? Teremt-e külön munkalehetőséget számukra a kormány? Támogatja-e az őket foglalkoztató állami intézményeket, és ha igen, mennyivel támogatja? Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit