VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY nemzetgazdasági miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! „Aki lustán dolgozik, elszegényedik, de a szorgalmas munka meggazdagít.” - mondja a Példabeszédek könyve, és a kormánynak ez a munkához való viszonya (Korózs Lajos: Ó, Istenem!), a munkára nem büntetésként tekintünk, hanem az élet természetes velejárójaként egy olyan dologra, amely meghatározza a közösséghez és egymáshoz való viszonyunkat. Éppen ezért nem tekintjük azt sem egy felesleges kérdésnek, hogy a felnőtté válás folyamatában egy fiatal, egy gyermek mikor kapcsolódik be a munka világába.
Ezért indítottuk el 2013-ban először a diákmunka-támogatást, a nyári diákmunka ösztönzését, amelybe akkor, az első évben 16 ezer diák tudott bekapcsolódni, a tavalyi évben, 2014-ben már 25 ezer gyerek, fiatal kapcsolódott bele ebbe a munkába, és teremtettük meg annak a lehetőségét, hogy 16 és 25 év között minél több fiatal ismerkedjen meg a munka világával, kerüljön bele egy közösségbe, szerezzen jövedelmet, és segítsen az önkormányzatoknak vagy vállalatoknak abban a tekintetben, hogy ha nyári szabadságolás miatt munkaerőhiány van, akkor azt akár diákmunkával is tudják pótolni. A program tehát bevált, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és egyre több fiatal kapcsolódik be ebbe a programba. Ezt örömmel látjuk, éppen ezért a kormány ebben az évben is újra meghirdette ezt a programot, és reményeink szerint a tavalyi évnél is több, tehát 25 ezer főnél is több diák fog majd ebbe a munkába bekapcsolódni.
Két hónap időtartamra kínálunk támogatást, napi 6 órás foglalkoztatás esetén a támogatás mértéke a bérköltség 100 százaléka lehet, ez azt jelenti, hogy szakképzettséget igénylő munkakör esetén havi 91 500 forint, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén pedig 78 750 forint/fő/hó az a támogatás, amit az állam ehhez a nyári diákmunkához hozzá tud tenni. Reméljük, hogy idén is nagyon sok diák fog ezzel a lehetőséggel élni majd. Köszönöm a kérdését. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit