SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is szeretném megköszönni a kérdését; a legaktuálisabb időpontban tette fel.
A víziközmű-szolgáltatásban általánosan elterjedt gyakorlat, hogy a bekötési vízmérőkön mért fogyasztást maga a szolgáltató az elszámolás alapján veszi figyelembe, és egyben ingyenesen biztosítják a felhasználók részére. Így van ez a villamos energiánál is, és így van ez a gázszolgáltatásnál is.
A hazai szabályozás lehetőséget biztosít arra, hogy a bekötési vízmérő mellett mellékmérőket helyezzenek el. A mellékmérő azonban a fogyasztó tulajdonában van. A hiteles mérés valamennyi előfeltételét, így a mérőcserét is a tulajdonjoghoz igazodva a fogyasztónak szükséges biztosítania.
A víziközmű-szolgáltató által külön díj ellenében végzett szolgáltatások esetében - ilyen például a szünetelés, a korlátozás, a csőtörés és egyéb dolgok - az ország különböző részein ugyanazokért a munkákért teljesen más-más árat számítanak fel a szolgáltatók. A képviselő úr kérdésében kifogásolt vízmérőcsere szintén e körbe tartozik.
A kormány 2015. június 18-án törvényjavaslatot nyújtott be a tisztelt Háznak a víziközmű-szolgáltatással összefüggő egyes törvények módosításáról. Ez a T/4821. számú törvényjavaslat. Ennek a törvényjavaslatnak a 23. §-a egy olyan hatósági árszabályozást vezet be - ezt kívánunk bevezetni -, amely meghatározza a felhasználók részére és azok számára a külön díj ellenében kizárólagosan végzett szolgáltatásokat és azok díjait. A tervezett árszabályozás hatálya a vízmérőcserére is ki fog terjedni és kiterjed.
A jogszabályi változás kedvezően fogja érinteni a lakossági felhasználókat, így a miskolciakat is, ezért őszintén remélem, hogy azt az MSZP-frakció is támogatni fogja. Ezennel is köszönöm szíves figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban. - Gúr Nándor: Természetesen. Persze a háromszorosára megemeljük, majd engedünk 10 százalékot.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit