ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Elnök Úr! Általában is szeretnék szembefordulni azzal az érveléssel, amellyel állandóan szembe akarja fordítani Magyarország közép- és felső középosztályát a szegény emberekkel. Olyan gazdaságpolitika nincs, amely a szegényeknek kedvez, a gazdagoknak meg árt, és közben sikeres. (Dr. Schiffer András: Hogyne lenne?!) Csak érdekegyeztető politikát lehet folytatni. Meg kell találni azokat az érdekegyeztetéseket, ahol a középosztály, a fölső középosztály és a legjobban élők is, valamint a legszegényebbek is abban érdekeltek, hogy munkahelyek jöjjenek létre, hogy csökkenjenek az adók, és emelkedjenek a bérek. Ezt az érdekegyesítő politikát kell folytatni, és nem szembefordítani a szegényt a gazdaggal. Ez egy másik hagyomány. Most ezt, miután nem a baloldalról jött a kérdés, itt nem is részletezném.
Ellenben szeretnék kitérni a konkrét tényekre. Azzal, hogy az szja kulcsát 15 százalékra csökkentjük január 1-jétől, évente 120 milliárd forinttal csökkentjük az adóterhet, 2019-ig a duplájára emeljük a kétgyermekesek utáni családi adókedvezményt, ez 380 ezer családot érint. Egy szja-t érintő intézkedésekből fakadó számításból látszik, hogy egy kétkeresős, átlagkeresettel rendelkező kétgyermekes családnál jövőre havonta 10 ezer forinttal marad több jövedelem.
Most ennyit tudtunk tenni. Szeretnénk ennél többet is, és a következő években még ennél is többet fogunk tenni, föltéve, ha folytathatjuk azt a gazdaságpolitikát, ami idáig elhozott bennünket. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit