Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ennek a részletesnek vagy zárónak látszó vitának különös aktualitást ad az a mai hír, amely az Alfahír hírportálon és máshol is olvasható, mely beszámolók szerint a botokkal, kövekkel, téglákkal és betondarabokkal felfegyverkezett úgynevezett menekültek kirontottak a 471-es főútra, ahol megtámadták a közeledő autókat. Ez tehát a migránsok világa, tisztelet a kivételnek, hiszen vannak közöttük valódi menekültek, olyan személyek, akik valódi üldöztetés elől érkeznek ide, és én állítom, vallom, hogy irányukba segítő kezünket emberi, humanitárius és egyéb okokból is ki kell nyújtanunk. Ez nem lehet vita tárgya közöttünk. Ugyanakkor látható, hogy számos elem teljes mértékben azonosíthatatlanná teszi magát a határátlépés előtt. Ezt az ásotthalmi személyes bejárásaink során több alkalommal tapasztaltuk, a széttépett kis fecnik formájában megtalálható azonosító papírosok, iratok ott hevernek a határsávban, és nagyon sok migráns tudatosan választja azt az utat, hogy a magyar hatóságok ne tudjanak róla, ne derüljön ki azonossága. Látható, hogy Szeged környékén is most egyfajta lázadás tört ki azért a hírek szerint, mert le akartak fényképezni illetőket, illetve ujjlenyomatot akartak venni tőlük. Egész egyszerűen elfogadhatatlan az, hogy Magyarországra csapódjon le lakosságszám-arányosan biztos, hogy a legnagyobb teher abból a bajból, amit részben ugye az Amerikai Egyesült Államok kavart, részben egy demográfiai többlet az érintett régiókban kavart. De akkor is láthatjuk, hogy az, hogy ma Debrecenben Kőszeghy Csanád Ábel ottani jobbikos képviselőnek majdhogynem menekülnie kellett a feldühödött migránsok hordája elől, egy tökéletesen elfogadhatatlan helyzetet teremt. És egy olyan helyzetet teremt Magyarországon, amikor már a puszta önvédelmünkről van szó, éppen ezért az előttünk fekvő javaslathoz talán nem véletlen, hogy érdemi módosító indítvány nem is érkezhetett. Jött egy olyan, hogy vonják vissza vagy tegyék semmissé ezt az egészet.
De én elképedve állok a jelenség előtt, hogy vannak olyan, magukat liberálisnak mondó politikai erők, akik a legundorítóbb, gusztustalan, gyomorforgató kampányt folytatták a határon túl élő magyar testvéreinkkel szemben, egy kicsit több mint tíz évvel ezelőtt, most pedig ugyanazok az erők vagy legalábbis egy jó részük azért kampányol, hogy telepítsünk le, integráljunk migránsokat, adjunk nekik szociális bérlakást Budapesten, adjunk nekik hosszú távon szavazati jogot, és azon debreceni menekültszálló kapcsán, ahonnan most egy őrjöngő horda kitört, és a jogkövető állampolgárokra támadt - tehát bűnözőkről van szó, jelentsük ezt ki -, ott a migránsokért szolidaritást vállaló szervezet azért tüntetett, mert állítólag kényelmetlen a tévészoba. Ez a mai Magyarország, ez az elképesztő kettősség, ahol nem lehet azoknak a felelősségét elbagatellizálni, akik a magyar véreink ellen számtalanszor kikeltek, az ideérkező, sokszor azonosíthatatlan személyek érdekében pedig elvtelenül, az összes európai és magyar értéket feladó módon állnak elő olyan követelésekkel, amelyek teljesen vállalhatatlanok.
Szeretném, hogy a köszönet hangján ha szólnak, és helyes, hogy szólnak, említsék meg azokat a mezőőröket is, például az ásotthalmi mezőőrséget, amelynek bár csak három tagja van, de több száz migránst tartóztattak fel, amikor is azok olyan cselekményekre ragadtatták magukat, amelyek a magyar törvényekbe egyértelműen beleütköznek.
(20.40)
Ugye, önmagában a határátlépés is illegális, de fogadjuk el, hogy vannak messziről érkezett, fáradt, megtört emberek, akiket az embercsempészek, mondjuk, nem a határátkelőhelyen tesznek le, fogadjuk el, és próbáljuk meg elhinni, hogy sokan nem tudják, hogy hol a határátkelőhely. De akkor is azt kell mondjuk, igen érdekes, hogy amikor 1517 illegális határsértésről szereztünk tudomást egy rövid időszak alatt, egy-két nap alatt, ugyanezen időszakot lekérdezve azt láttuk, hogy a határátkelőhelyen 0, azaz nulla migráns jelentkezett annak érdekében, hogy ő menekült és menekültstátusért folyamodna hosszú távon.
Tehát Toroczkai László és háromfős mezőőrsége Ásotthalmon ki van téve egyrészt az áradatnak - én magam, amikor egy bejáráson voltam velük kicsit több mint egy héttel ezelőtt, akkor kongóiak mintegy húszfős csoportjába ütköztünk, akik igen agresszív módon körbeállják az autókat, ingyenes taxisszolgáltatást követelnek tőlük, a tanyák lakosait vegzálják. Amíg vizet kérnek, addig ez egy érthető emberi szükséglet kielégítésére irányuló valami, de amikor már agresszívan a mindennapi életvitelében akadályozzák a helyi tanyasi lakost, akkor azt mondjuk, hogy be kell avatkozni.
És be kellene avatkozni a kormánynak az ügyben is, hogy elindult a kerítésépítés hírére egy pánikszerű áradat. Mi magunk, a Jobbik országos és helyi vezetőiből álló delegációval bejártuk Magyarkanizsa térségét, Ásotthalom, Szeged külterületét, azt a töltést is, ahol éjszakánként 50 fős csoportokban közelednek a migránsok, és bizony azt láttuk, hogy a pánikszerű áradat tényét a menekültek maguk is megerősítik. Tehát hozzájuk is eljutott a kerítésépítés híre, és bizony, ez az ő mozgásukat olyan ütemben gyorsította fel, hogy az ott élő magyar lakosság a jelenlegi határ mind a két oldalán arról panaszkodik, hogy felprédálják a tanyáit, ellopják a termését, de még ellopják a kilógatott és szárítani szándékozott ruhákat is. Tehát olyan helyzet állt elő, ahol bizony be kell avatkozni. A mai debreceni események fényében pedig ez minden eddiginél sürgetőbbé vált.
Azt mondjuk tehát, hogy igen, ki lehet és ki kell jelölni olyan harmadik országokat, akár tranzitországokat, amelyek biztonságosak, nem szabad elfogadni azon dublini egyezményből adódó kikötéseket, melyek szerint feltétel nélkül kellene adott esetben mindenkit visszavenni. Azt is mondjuk, hogy eltúlzottak a kormányzat becslései, amikor azt próbálta előadni, hogy 160-200 ezer ember közötti lehet az a visszatoloncolandó migránsmennyiség, amely pár év alatt érheti hazánkat. Mi ezt maximálisan eltúlzottnak tartjuk, hiszen szerencsére, ha valaki olvassa a dublini egyezmény idevágó passzusait, ott megtalálja, hogy egy öt hónapos igazolt periódus után bizony a kezelés felelőssége átszállhat a nyugati országra, egyéves ott-tartózkodás után automatikusan átszáll. De azt is mondjuk, hogy a megmaradt pár ezer, illetve egy-két tízezer ide visszatoloncolandó migráns is pontosan annyival több a kelleténél, mint ahányan ők lesznek. Tehát három embert sem szeretnénk ide befogadni és letelepíteni.
Éppen ezért minden kvótaszerű megoldást a Jobbik elutasít. És ezen vita kapcsán is az a kérésünk a kormány felé, hogy tisztázza álláspontját a dublini egyezmény kapcsán, kér-e ideiglenes, átmeneti mentességet, kirakja-e Magyarországra a „megtelt” táblát. És nyilvánvaló módon természetes igénye most minden egyes választópolgárnak, hogy azt is tudja, hogy a debrecenihez hasonló események kapcsán milyen cselekvéssorozatra számíthat a kormánytól, hogyan lehet elejét venni annak, hogy őrjöngő hordák kitörjenek egy menekültszállóról, és vegzálják azt a polgári lakosságot, amely felkészületlen az ilyen eseményekre. Meg kell tehát védeni a polgárok objektív biztonságát és szubjektív biztonságérzetét is. Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit