TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Elég sok dologról beszélt sokféleképpen, mindenre nem tudok válaszolni. Lehet, hogy egy másik körben, másik alkalommal tudnék sokkal többre is, de nekem most csak egy dolgom van, az ön által említett törvényjavaslattal kapcsolatban válaszolni, és ezt is próbálom megtenni.
A közúti közlekedésről szóló törvény 12. §-át érintő módosításokkal kapcsolatban mindenképpen fontos lenne, hogy a frakcióvezető úr elolvassa végig az összes rendelkezést.
(13.30)
Mert ma sem lehetséges olyan jel, jelzés, egyéb tárgy és berendezés elhelyezése, amely alkalmas arra, hogy a közlekedők figyelmét elterelje vagy a közlekedés biztonságát más módon veszélyeztesse.
A törvényben a közvilágítási villany- és telefonpóznákon történő reklámeszköz-elhelyezés tilalmát az Országgyűlés Gazdasági bizottságának javaslatára tettük be javaslatként, a szabályozás a törvényi rendszerbe szervesen illeszthető bele. A jogszabály-módosítás a törvény általános szabályainak sérelme nélkül, továbbá a reklámtáblák elhelyezésére vonatkozó általános tilalmat fenntartva rendezi a terület újraszabályozását.
Az alapelvi szintű rendelkezésekkel való összhangot a jogszabály-módosítás egyáltalán nem sérti, továbbá az elmúlt évek gyakorlatát figyelembe véve nem merült fel olyan körülmény, amely alapján a közlekedésbiztonsági szempontokat más módon kellene változtatnunk. Közlekedéspolitikai oldalról tekintve, azt hiszem, nem szükséges erről sokkal többet beszélni. Tehát: ma is és a jövőben is tilos lesz olyan táblákat elhelyezni, amelyek bármilyen veszélyt jelentenek a közutakon közlekedő állampolgárokra nézve.
A hozzászólásában említett, ön által megfogalmazott egyéb dolgokra nem tudok válaszolni (Gőgös Zoltán: Ajaj!), de higgye el nekem, a legfontosabb az volt, hogy a módosítás, amelyet elfogadtunk, mindenképpen javítja továbbra is a közbiztonságot. Köszönöm szépen a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit