KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Kedves képviselőtársaim! A közelmúltban volt egy nagyon rangos, egészségüggyel foglalkozó konferencia, és ott egy hozzáértő ember, a Tárki egyik vezető kutatója úgy fogalmazott, hogy ma már emberéletekben mérhető az a kár, amely a pénzkivonás miatt történik ma Magyarországon az egészségügyben. Azt hiszem, hogy ezt különösebben nem kell magyarázni. Mi éppen azt követeltük már a múlt év folyamán is, hogy egyszeri 500-600 milliárd forintos pénzügyi segítségre van szüksége az egészségügynek ahhoz, hogy talpra álljon, és hogy többek között azokat a beszállítói tartozásokat, azokat a fehér foltokat föl tudják számolni, amely problémákat itt görgeti maga előtt az egészségügy.
Nézzék, az alapellátásra, azt hiszem, különösebben nem kell kitérni, hiszen itt a képviselők említést tettek róla. Ma már Magyarországon egész járások vannak szakember nélkül. Az abaúji kistérségben, ahol még vannak háziorvosok, kérem szépen, ott minden háziorvos nyugdíjas, és a nyugdíjas háziorvosok több mint kétharmada elmúlt 70 éves. Azt hiszem, különösebben ezt nem kell magyarázni. Azt hiszem, azt sem kell különösebben magyarázni, hogy amikor egy házi gyermekorvosi pályázatot meghirdetnek, arra senki nem jelentkezik. Egyetlenegy megoldást látnak megvalósíthatónak a fenntartó szervezetek, hogy ezeket a háziorvosi szolgálatokat, a felnőtt- és a gyerekszolgálatot összevonják.
Summa summarum: nincs más, mint az alulfinanszírozottság problémájának a megoldása. Több pénzt kell az egészségügybe tenni, abba a struktúrába, amelyet az ötperces indokolásomban elmondtam. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit