KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Az általános vitában már elmondtuk a törvényjavaslattal kapcsolatos főbb észrevételeinket, amely között pozitívak és negatívak egyaránt voltak. Ezért most ezt nem is kívánom megismételni. Abban egyetértünk és nagyon fontos, hogy a turisztikai céllal rendelt források elosztása megfelelően történjen, és turisztikai célterületekre összpontosítva lehessen egy-egy régiót, egy-egy célterületet fejleszteni. Ezért is fogjuk támogatni a szavazás során a törvényjavaslatot.
Számomra különösen szimpatikus volt, hogy az összegző módosító javaslat kapcsán felvetettem az általános vita során, bár akkor egyik képviselőtársunk megkritizálta, hogy miért ezzel foglalkozom, hogy a desztináció kifejezés helyett nem lehetne-e valami magyarabb kifejezést találni. Ez ki is lett a törvényben minden helyen cserélve, ahol szerepelt. Szerintem pozitív, a magyar nyelv ápolása tekintetében is mindenképpen előrelépés, ha nem is szakmai tartalmú, de mindenképpen pozitív eleme az összegző módosító javaslatnak. Ettől eltekintve nyilvánvalóan a puding próbája az evés. Azt, hogy ezek a források majd hogyan lesznek elosztva, nem ez a törvény fogja megmondani, hanem a gyakorlat. Ez az, ami az Orbán-kormány eddigi gyakorlata alapján némi kétséget ébreszt bennünk.
(19.20)
De hát nyilvánvalóan résen leszünk, a szemünket nyitva tartjuk, és a kormányt e tekintetben továbbra is ellenzékként ellenőrizni fogjuk, ami a feladatunk is természetesen.
Ez a törvényjavaslat akár azt is magában rejti, hogy a magyar turizmus fellendülésnek indulhat, ha ezeket a forrásokat önök megfelelően fogják elkölteni és átcsoportosítani ez alapján a törvény alapján, és nem a már megszokott módon a kormányközeli vállalkozók, oligarchák és egyéb háttéremberek kezébe, birtokába kerül, nem ott összpontosul.
Ha valóban a törvény szerint azokba a megnevezett desztinációkba fog kerülni, és valóban érdemi, akár munkahelyteremtő, akár szálláshelybővítő, akár más egyéb turizmus-infrastruktúrát javító-fejlesztő beruházásra fordítódik, akkor számunkra is ez mindenképpen egy pozitív változás lesz. De még egyszer mondom, ezt majd az idő fogja eldönteni, mi résen vagyunk továbbra is. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit