DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ikotity képviselőtársunkkal annyiban egyetértünk, hogy tucatnyi javaslatot nyújtottak be, csak egyet nem tett hozzá képviselőtársam, hogy mindegyik alkalmatlan volt arra, hogy a célt megvalósítsa, így aztán a bizottságok - mint ezt is - ezért nem vették tárgysorozatba.
Különös tekintettel például szabályozni kívánja a nem valós ügyleteket, de képviselőtársam elfelejti, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 1. és 2. §-a ma is szabályozza nemcsak a közszférára, hanem egyébként mindenkire. Vagy például képviselőtársam valószínűleg nem olvasta az államháztartásról szóló törvény 41. § (6) bekezdését, valamint az 50. § (1) bekezdését, amely jelenleg is kimondja, hogy visszterhes szerződéseket csak átlátható szervezettel lehet kötni, és támogatási jogviszonyokban átlátható szervezet lehet kedvezményezett. (Szilágyi György: Miért nem tartjátok be?)
Aztán megpróbálja az anyagi jogi szabályok közé a cégeljárási törvénybe illő szabályokat beépíteni. Majd használ olyan fogalmat, hogy alacsony mérték. Ezzel szemben képviselőtársam nem veszi figyelembe, hogy a jogalkotásról szóló törvény 2. § (1) bekezdése alapján egyértelműen értelmezhető szabályozási tartalommal kell rendelkezni. Nem mondja meg képviselőtársam, hogy mi az alacsony mérték. Aztán összekeveri az állami vezetők két kategóriáját. Az egyik rész a politikai vezető, a másik rész a szakmai vezető. Az összes vezetőnek tiltaná azt, hogy akár egy nyilvánosan működő részvénytársaságban egy részvényt vásároljon. Szerintem képviselőtársam nem teljesen tudja azt, hogy ez a törvényjavaslat miről szól, vagy nem ismeri a tárgyra vonatkozó, jelenleg is hatályos szabályokat. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak, a Fidesz-frakció nem támogatja a tárgysorozatba vételt. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit