DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Ami a miniszterrel kapcsolatos megjegyzéseit illeti: amióta közvetlenül segíti a miniszterelnök munkáját, jól látszik, hogy Rogán Antalt egyre több politikai támadás éri. Ezen semmilyen csodálkoznivaló nincs, hiszen a baloldal már 2008-ban arra szövetkezett egy maffiavezérrel, hogy lejárató anyagokat gyűjtsön vagy gyártson fideszes politikusokról, és azon a listán Rogán Antal már akkor is szerepelt. Az egy új fejlemény, hogy ezek szerint önök is csatlakoznak ehhez a baloldali törekvéshez.
Az ön felszólalása is jól bizonyítja azt, hogy valójában a miniszterelnököt támadják, most éppen a munkatársain keresztül.
Egyébként meg furcsa elfogadni kioktatást egy olyan párttól, amelyik mind a mai napig nem tisztázta saját frakcióvezetőjének egy kiterjedt áfacsalásban játszott szerepét (Dúró Dóra: Nem igaz!), és amely mind a mai napig nem képes arra választ adni, hogy hogyan áramolhat a frakcióköltések jelentős része egy titokzatos üzletemberhez. (Dúró Dóra: Nem igaz!) Feltették-e már önök ezt a kérdést?
De hogy a lényegről beszéljünk: megint azt érzi az ember a felszólalása után, hogy a Jobbik kapkod, agresszívan támad, és megpróbálja valahogy meg nem történtté tenni azt, hogy fajsúlyos kérdésekben rendre szembemegy az ország érdekeivel. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!) Sok példát tudunk erre felhozni. Ezek közül a legkirívóbb mégiscsak az, hogy a Jobbik pár héttel ezelőtt nem támogatta az Alaptörvény módosítását. Ennek az volt a célja, hogy kellő erővel tudjunk fellépni a brüsszeli betelepítési tervek ellen. A Jobbik a többi ellenzéki párttal együtt keresztbefeküdt a módosításnak, pedig korábban hazaárulásnak minősítették ezt. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Úgy van! - Szégyen!) Mindegyik párt másképp magyarázkodott, más alibit hozott fel; önök például színvonaltalan zsarolgatásba kezdtek, amely stílusában egyébként hasonló ahhoz, mint az ön felszólalása volt. És ahogy elnézem, ezt a zsarolgatást próbálják folytatni ezután is. Szeretném elmondani önnek, hogy 3,3 millió embert nem lehet csak úgy zsarolgatni. Az az érzésünk, hogy a Jobbik szavakban egy nemzeti párt, de tettekben maga a megvalósult napraforgó: mindig odafordul, ahonnan egy kicsi hatalmat remél. Ezért van az, hogy a pártelnök szerint az iszlám az emberiség utolsó reménye, aztán az alelnöke vidéken egy iszlámellenes rendeletet fogad el.
De nem az alkotmánymódosítás ügye az egyetlen példa. Jól emlékszünk arra, hogy milyen sebeket ejtett magyar és magyar között a december 5-ei népszavazás. Erről imént már volt szó. Ennek egyik fontos jóvátétele volt az, hogy az Országgyűlés végül megszavazta a kettős állampolgárságot. A Jobbik elnökének azonban akkor fontosabb dolga akadt, nem szavazott.
Aztán ott van a Magyar Állandó Értekezlet kérdése. Ez az a fórum, ahol a külhoni magyarság és az anyaország vezetői időről időre találkoznak, itt szokták megvitatni a legfontosabb nemzeti ügyeket. (Szávay István: Semmit nem szoktunk megvitatni! Az égvilágon semmit!)
A Jobbik azonban nem tartotta fontosnak, hogy elnöki szinten képviseltesse magát. Ilyen húzása még az MSZP-nek sem volt, ők is elnöki szinten vettek részt. Ezek után joggal teszi fel a kérdést minden nemzeti érzelmű magyar ember és a külhoni magyar vezetők is: vajon mi lehetett fontosabb a Jobbik elnökének, mint a MÁÉRT ülése? Az itt ülő képviselők vajon feltették neki ezt a kérdést? Hadd kérdezzem meg! (Mirkóczki Ádám: Kérdezd meg tőle! - Szávay István: Neked tettünk fel kérdést!) Ezek szerint nem. (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Válaszolj, ne a Jobbik elnökével foglalkozz! - Ez legyen a mi dolgunk! - Bízd rá!)
Tisztelt Ház! Idén nyáron a Jobbik elnöke egy beszédes írást tett közzé, amelyben azt mondta, hogy elvette a párt lelkét. Sokáig nem nagyon tudtuk, mit is jelent ez, de most már azért tisztább a kép, ugyanis csak egy lélek nélküli párt képes arra, hogy elgáncsolja az alkotmánymódosítást, miközben korábban hazaárulásnak tartotta azt; csak egy lélek nélküli párt tűr meg kémeket a sorai között (Szávay István: A lényegről beszéljünk már!); és csak egy lélek nélküli párt működik együtt szélsőséges szervezetekkel úgy, hogy közben rendvédelmet hirdet.
Nem tudom, hogy milyen okból vették el a Jobbik lelkét, de azt javasoljuk, hogy gyorsan hozzák vissza; na, nem azért, mert nagy könnyeket hullajtanánk a Jobbik miatt, hanem azért, mert a közéletben olyan pártokra van szükség, amelyek, ha kell, képesek kiállni Magyarország érdekeiért. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van! - Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Huh! - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit