SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha a korrupciót mint jelenséget vizsgáljuk, akkor megkerülhetetlen Rogán Antal személye. Hiszen azt a luxust, azt az urizáló életmódot, amit a miniszter úr folytat, az eddigi életében legálisan megkeresett pénzből nem lehetne folytatni. Akkor miből telik minderre Rogán Antalnak? - vetődik fel a kérdés. Vagy miből él napjainkban a miniszter úr, ha csak a miniszteri fizetéséből van bevétele, hiszen a havi kiadásait a miniszteri fizetés biztosan nem fedezi? Luxusingatlan, luxusnyaraló, luxuskocsi fenntartása, banki törlesztőrészlet, luxusutazások, költözködés, drága táska, a család ellátásának egyéb költségei, és még sorolhatnánk.
A másik, ami miatt megkerülhetetlen a személye, ha a korrupciót vizsgáljuk, az, hogy a neve komoly korrupciógyanús ügyeknél rendre felbukkan. Gondoljunk csak az V. kerületi ingatlanügyekre! Vagy gondoljunk csak a Portik Tamáshoz fűződő viszonyára - vajon kapott-e 10 millió forintot kenőpénzként Portik Tamástól vagy nem kapott? Vagy gondoljunk csak a Vizoviczki Lászlóhoz fűződő viszonyára - hogyan intézték vajon az V. kerületben a különböző teraszengedélyeket? Vagy gondoljunk csak Rogán Antal Pasa parki szomszédjainak szárnyalására a különböző állami megbízások terén! Vagy gondoljunk csak a Rogán-Habony-Andy Vajna aranyháromszög különböző ügyeire! Vagy a másik nagy hármas, Rogán-Habony-Kertész Balázs nemrég napvilágot látott kétes ügyeire! És végeláthatatlanul sorolhatnánk az ügyeket, mert vannak.
Vannak ügyek, csak hajlamosak vagyunk elfelejteni a múltat. Netán még emlékeznek rá, Kertész Balázs neve már egy 20 milliárdos sikkasztásnál, a Kulcsár Attila nevével fémjelzett K&H-botránynál is felmerült. Vagy azokat a régi, különböző számítástechnikai projekteket is említhetnénk, amelyekben Rogán ismerősei és barátai rendre feltűntek a 2000-es évek elején. Ha ehhez hozzávesszük a legutóbbi helikopterezést vagy a hazugságokat - hiszen ne felejtsük, egy magyar miniszter egy hónap alatt háromszor hazudott a választópolgároknak, háromszor hazudott a magyar társadalomnak -, akkor valóban érthetetlen, ha ezeket mind számba vesszük, hogy miért ragaszkodik Orbán Viktor ennyire ehhez az emberhez.
De ha tüzetesebben megvizsgáljuk a Fidesz által tökéletesre fejlesztett, központosított korrupciós gépezetet, akkor rá kell jönnünk, hogy Orbán Viktor számára kulcsfigura Rogán az államilag irányított korrupciós rendszerben. Egyértelmű, hogy ma Magyarországon minden csak Orbán Viktor beleegyezésével történhet; Viktor engedi vagy nem engedi. Sőt, az egész rendszert valószínűleg Orbán Viktor találta ki.
(13.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit