VÁGÓ SEBESTYÉN

Full text search

VÁGÓ SEBESTYÉN
VÁGÓ SEBESTYÉN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Lázár János a múlt héten bejelentette, hogy sokallja a Posta által ajánlott 480 forintos kiszállítási díjat az Erzsébet-utalványok kapcsán, amit nyugdíjasoknak kívánnak eljuttatni még karácsony előtt. Azt mondta, hogy ehelyett inkább akkor a kormányhivatalok dolgozói lesznek azok, akik ezt a kiszállítást, ezt a kézbesítést el fogják végezni.
A kérdésem lényege az, hogy ez így mennyibe fog kerülni, számoltak-e azzal, hogy a kiszállítás költsége mennyi lesz. Nagy vagyoni értékről beszélünk, nem lehet csak úgy egy kormányzati Superbbe beletenni, és levinni a kormányhivatalokba, hanem ennek a biztonságát garantálni kell. Ugyanez a helyzet az utalványok tárolásával is, az sem egy egyszerű papírkupacnak a tárolása, hanem ott is vannak különböző előírások.
Nem beszéltünk még arról, hogy ha belekalkuláljuk a biztonsági őr órabérét, ez mennyire jön ki. Kalkulálhatunk akár a kormánytisztviselőnek a bérével vagy akár kiszámított órabérével is, vagy ami rosszabb eset, ha önök úgy gondolják, hogy ezt a költséget meg lehet spórolni, ugyanis ráterhelhető a kormánytisztviselői állományra ez a feladat is, arra a túlterhelt kormánytisztviselői állományra, amelyik kérdéses, hogy ki tudja-e venni az év végéig a szabadságát, kérdéses, hogy az év végéig a lezárandó ügyeket el tudja-e látni. A legújabb ombudsmani jelentés szerint a gyámhivatalok létszámhiánnyal küzdenek, az ott lévő iratok mennyiségét nem tudják ellátni, nem tudják normálisan elvégezni a feladataikat, nem biztosítottak számukra a körülmények. Ha ehhez még hozzávesszük a kézbesítési feladatot is, meg ha a múltba tekintünk, és figyelembe vesszük a kampánycélra felhasznált telefonszolgáltatásokat, akkor, úgy gondolom, méltánytalan ez a kormánytisztviselői karral szemben. Hogy képzelik ezt? Hogyan lehet ezt megvalósítani?
A legfőbb kérdésem természetesen az, hogy ez hogyan jön ki olcsóbbra, mint a Posta által kínált és ajánlott 480 forint. Ennél már csak az lenne a morbidabb, ha arra kérnék a nyugdíjasokat, hogy Budapesten a minisztériumban vegyék át az Erzsébet-utalványokat. Várom a válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit