HORVÁTH IMRE

Full text search

HORVÁTH IMRE
HORVÁTH IMRE (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Bizonyára ön is értesült arról az ocsmány kijelentésről, amit a szolnoki polgármester egy képviselőtestületi ülést követően idős asszonyoknak tett, amikor távoztak a testületi ülésről. Megköszönte szépen a hölgyeknek a jelenlétüket, majd amíg távoztak, a következő kijelentést intézte az alpolgármesternek - idézőjelben -: „Ennyi hülye vén kurvát együtt!” Elnézést! Tisztelt Államtitkár Úr! Ön szerint, ha egy országban ennyire tisztelik az időseket, a nőket, akkor ott mire számítsanak a fiatalok? De ez nem egyedi eset, a kormány tagjai, fideszes politikusok számtalanszor tettek degradáló kijelentéseket választóikkal szemben.
Az idézett kijelentés két dologról tett tanúbizonyságot: sem az időseket, sem a nőket nem tisztelik. A tiszteletlenség táptalaja a kormány mindenkit mindenkivel összeugrasztó politikája, önök szembeállítják az időseket a fiatalokkal, nyugdíjasokat a dolgozókkal, dolgozókat a munkanélküliekkel. Mindezt azért, hogy eltereljék a figyelmet aljas, népnyúzó intézkedéseikről.
Egyik és legfontosabb ügy a nyugdíjemelés kérdése. Önök tavasszal belenéztek a varázsgömbbe, kitalálták, hogy mennyi lesz jövőre az infláció, így született meg a 0,9 százalékos emelés ígérete. Most, amikor az MNB 2,3-es inflációról beszél, és amikor már minden szervezet, fórum tiltakozik a vérlázítóan alacsony emelés ellen, akkor Orbán Viktor nagy kegyesen bejelenti: bértárgyalásoktól függően akár 1,6 százalékos nyugdíjemelést is el tud képzelni. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Szégyen!) De álljon meg a menet! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Egyrészt a nyugdíjemelés egyelőre még törvényben van szabályozva, tehát a miniszterelnök hatásköre annak emelését nem jogosult eldönteni. (Az elnök ismét csenget. - Dr. Kovács Zoltán: Idő!) Persze nem akarok naivnak látszani, de azért néha megpróbálhatnának úgy tenni… (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit