DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. A tisztelt Dunai Mónika képviselő asszonynak szeretném jelezni, hogy 2010-ig, a Fidesz-kormány hatalomra kerüléséig létezett Magyarországon a Magyar Történelmi Film Alapítvány, ahol kifejezetten az ilyen témájú filmeket támogatták. Az Orbán-kormány megalakulásának legelső filmes intézkedése volt, hogy ezt megszüntette. Tehát, ha önök azt szeretnék, hogy legyen magyar történelmi film, akkor nem kellett volna az ezzel foglalkozó alapítványt megszüntetni, ezzel a rendszer egyablakos lett gyakorlatilag. Most is lehet persze pályázni támogatásért az NMHH-hoz, minisztériumhoz, de a pénzek döntő többségét maga a Filmalap osztja ki. Azok az előbbi felszólalásomban felsorolt témák, amelyeket mondtam, Mátyás királytól Tisza Istvánig, Bethlen Istvánig, benyújtott pályázatok voltak a Filmalaphoz, képviselő asszony. Léteznek ilyen pályázatok, sorra benyújtogatják őket, de meg kell mondanom őszintén, azok a készítők, producerek, rendezők, akikkel felvettem a kapcsolatot, azt mondják, hogy most már nem is próbálkoznak, mert olyan megalázásban részesítették őket, hogy már a kedvük is elment attól, hogy alkossanak.
Ez a rendszernek egy óriási torzítása, képviselő asszony. Tehát ez egy ilyen ördögi kör: számonkérjük, hogy miért nem pályáznak; pályáztak, éveken keresztül semmi támogatást nem kaptak, semmi támogatást, miközben az a hat ember tízmilliárdos nagyságrendet vitt haza. Most már gyakorlatilag nekik is fenn kell tartani valamiből a családjukat, képviselő asszony. Tehát, igen, én ideges leszek, amikor a Filmalap támogatási rendszeréről, kiosztásáról beszélünk. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit