GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Látom, előszeretettel használják a különféle foglalkoztatási adatokat, és ezt azért hozom szóba, mert kíváncsi lennék arra, hogy mondjuk, a fejlesztési források felhasználásához illesztetten összegezni tudja-e azt, hogy ezen pénzek mögött az úgymond kötelező indikátorok teljesítése kapcsán mennyi új, kézzelfogható munkahely született.
Merthogy azok az adatok, amelyekről ön beszél a gazdasági adatok mellett, azok természetszerűleg nem ezekből a fejlesztési forrásokból fakadóan születtek meg, hanem sokkal inkább a közmunkából, a külföldi munkavállalás adataiból, a diákfoglalkoztatásból és sok minden egyéb másból. Ugyanúgy, ahogy a munkanélküliségi számadatok is, amelyeket jó szívvel használ, abból születtek meg, hogy a munkanélküliek közül rengetegen külföldre távoztak, vagy éppen a közfoglalkoztatásban találták meg a helyüket, vagy éppen kilökték őket az ellátórendszerekből, hiszen 9 hónapról 3 hónapra csökkentették ezeket az ellátásokat.
Szóval, a kérdés igazából arra vonatkozik - és szeretném, ha menet közben válaszolna erre, mert az tovább tudná építeni a közös gondolkodást e tekintetben, és a tennivalók kijelölésében is segítene minket -, hogy az elmúlt esztendők történése kapcsán, a fejlesztések révén az előírt és a vállalt indikátorokon alapulva mennyi volt az a kézzelfogható foglalkoztatásbővüléssel párosuló új munkahely, ami életre hívódott. Államtitkár úr, jó szívvel venném, ha erre a kérdésre válaszolna és egzakt számot mondana. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit