GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Én most csak kérdezni szeretnék ebben a két percben. Államtitkár úr, igazából afelől érdeklődnék, hogy hol van a koncepció, hol van a koncepció a tekintetben példaként, hogy a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség, tudja, a Rogán-féle elképzelés, a budapesti turizmusfejlesztési szervezet életre hívása és a mai törvénytervezet kapcsán. Tudja, képviselőtársam már említette a vezérszónoklatában, amikor a városnéző buszoktól a Sziget Fesztiválig terjedő lenyúlás szándéka megmutatkozott és megjelent. Hol van az összhang vagy van-e összhang a Magyar Turisztikai Zrt. létrehozását követően a Magyar Turisztikai Zrt. és az ügynökség viszonyrendszerében? Tehát milyen összhang van, vagy éppen milyen ellentmondásosságok vannak?
(16.40)
Jobb lenne, ha egy kicsit bővebben szólna, mondjuk, azokról a nemzeti kastély- és várprogramokról is, amelyek három ütemben, 2016-ra az első, 2017-re a második és 2017-2018-ra a harmadik ütemben kerültek eldöntésre kormányhatározattal. Ezekről kevesebbet szólt, pedig a 2016-os folyamatokról most már nyilván sokat lehetne szólni.
Igazából a kérdések lényege ezen túl még arra összpontosítódik, hogy komolyan gondolja, államtitkár úr, hogy itt azok a kérdések kell hogy a fókuszban legyenek, amelyekről ön beszél, vagy inkább arról kellene beszélni, hogy ha van koncepció, akkor ennek a koncepciónak a megvalósítása tekintetében lesz-e a turizmus vonatkozásában mértékadó munkahelyteremtés, lesz-e bérnövekedés ezen a területen, vagy ez éppen csak azt szolgálja, amiről itt ma már többen és többféleképpen szóltak, hogy önök központosítani akarnak, a lenyúlás lehetőségét akarják megadni.
Valójában a kérdés vége pedig az, hogy a térségi fejlesztések szándéka az, ami a prioritási sorban az elején van, vagy a haverok még több forráshoz jutásának a megteremtése. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit