KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Nem fogom kihasználni a normál időkeretet, és valóban igyekszem én is kicsit higgadtabb hangnemet megütni.
Igaza van Witzmann képviselőtársamnak abban, hogy az nagyon jó, ha a vendégéjszakák száma nő a Balatonon vagy akármelyik, a turizmus által érintett területen. Kérdés az, hogy ez összefügg-e a kormány turizmussal kapcsolatos létező vagy nem létező koncepciójával, hiszen két nyarat egymáshoz hasonlítani nem lehet, hiszen egy jobb nyáron nyilván sokkal nagyobb a vendégéjszakák száma (Witzmann Mihály: 2010 óta nő, Lajos!); mármint időjárás szempontjából kedvezőbb nyáron, mint egy rosszabbon.
És sok minden más befolyásolja ezenkívül. Tudom, hogy tendenciát mondott, igen, ezt kiabálja be éppen képviselőtársunk, de én továbbra is azt látom - és cáfoljon meg, ha tud -, hogy nincs fejlesztési koncepció e mögött a tendencianövekedés mögött. Ha ez valóban létező tendencianövekedés, egyik évben több, másik évben kevesebb, valóban, nem látjuk azt, hogy hogyan próbálja tervszerűen és koncepciószerűen a kormány hosszú távon, egyáltalán mi a célja a Balatonnal.
(17.20)
Tehát tényleg már 2006 óta a Balatonnál élők azt látják, hogy először belebegtették nekik ezeket az SCD-s fejlesztéseket, nem tudom, hány száz milliárd forint értékben, nyilván ez még nem az Orbán-kormány idejére esik, de egyébként a megyei közgyűléseket, akik a Balaton-parti kempingeket eladták, fideszesek vezették már akkor is - ez a 2006 utáni időszakra tehető -, és egyébként potom pénzért. A beruházások nem valósultak meg. Azóta semmiféle felelősségre vonás nem történt azért, hogy a megígért fejlesztéseket ott nem valósították meg. A helyiek sok helyen, mint például Badacsonyban is nem tudtak a saját strandjukra lemenni, mert elzárták előlük a Balaton-parti ingatlanokat.
A Balaton-törvény által 2000-ben, a Balaton-törvény elfogadásakor előírt szabad parti sétányok azóta sem valósultak meg. A belterületi partszakaszok 30 százalékán kellene hozzáférhető szabad parti sétányt kialakítani. Én mióta képviselő vagyok, évente legalább egyszer írásbeli kérdést teszek fel ez ügyben az illetékes minisztériumnak, és mindig mellébeszélést kaptam valódi válasz helyett, hogy mikor meg hogyan lesznek ezek a szabad parti sétányok kialakítva, hogy a magyar emberek egyáltalán hozzáférjenek a Balatonhoz, hogy ne az legyen, hogy kerítésen keresztül meg fizetős strandokon keresztül tudnak csak - különösen az északi parton igaz ez - hozzájutni a tóhoz a vendégek.
Aztán nagyon sok minden más nem lett még megoldva, például az illegális bejárók, a stégek, a kibetonozott medrek ügye, a nádasirtások. Tehát egy koncepciótlanság figyelhető meg, egy gazdátlanság, azt kell mondjam. Nincs egységes gazdája a Balatonnak, nincs egységes fejlesztési koncepció, ad hoc jelleggel történnek beruházások, intézkedések, de leginkább a tó látja ennek a kárát. Azt gondolom, hogy önmagában attól, hogy egy ilyen törvényt idehoznak, amely kimondja, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség desztinációszinten dönt majd a források kihelyezéséről, még nem lesz ez a helyzet más, nem fog javulni ez a helyzet, hiszen számtalan olyan intézkedés volna szükséges ehhez, amely egy egységes koncepció, egy balatoni stratégia mentén kijelölné végre, hogy merre induljon el a fejlesztés.
Ez természetesen egy turisztikai célpont az összes közül, ami Magyarországon fellelhető, de talán az egyik legnépszerűbb. Bizony enélkül egész egyszerűen nem fog működni, és különösen nem fog működni, ha a helyi érdekérvényesítő szervezeteket vagy akár a települési önkormányzatokat, vagy akár a helyi TDM-szervezeteket ebből egész egyszerűen kihagyják, és az ő véleményükre senki nem lesz kíváncsi, hanem majd valaki fentről eldönti, hogy ott, az adott településen milyen beruházást fognak turisztikai szempontból kedvezőnek ítélni, végrehajtani vagy támogatni. Ez semmiképpen nem az a jövő szerintem, amit Witzmann képviselő úr is felvázolt.
Valóban, volt itt szó már második balatoni kompról, volt itt szó a balatoni körvasútról, ami egyébként még hasznos is volna, ha megvalósulna, bár most egyelőre ezt sem látjuk, legalábbis az északi oldali részét, ennek a konkrét kivitelezését, de a második komp pedig megint egy olyan ötlet volt, aminek igazán a realitását nem láttuk. Erről is már jó néhány kérdést feltettem írásban is, szóban is, hogy egy olyan területen, ahol akár az átkelési idő megegyezik a körbeautózási idővel, és az átkelési díj akár még magasabb is lehet, mint az az üzemanyagköltség, amivel körbeautózzák a tavat, miért éri meg, vagy kinek a fejében fogant meg egy második komp gondolata, vagy ha ahhoz megfelelő út, infrastruktúra-hálózat nem kapcsolódik, akkor milyen jelentősége van egy második balatoni kompnak. Ennyi erővel kitalálhattak volna hidat is a Balaton fölé, körülbelül ugyanennyi realitása volna.
Tehát gyakorlatilag akármerről közelítem meg, mindig ugyanoda jutok vissza, hogy ez az egységes koncepció bizony nagyon hiányzik. Statisztikailag lehet mondani a számokat, Witzmann képviselő úr, hogy 2010-ben mennyi volt, meg 2016-ban mennyi volt, de ha emögött nincsen kormányzati koncepció, akkor nehéz ezt a Fidesz-kormány számlájára írni, mint ahogy akár nő, akár csökken a vendégéjszakák száma. A mellékelt ábra pedig azt mutatja, hogy itt a legtöbbször csak az értékes Balaton-parti ingatlanokról van szó.
Elmondtam a normál felszólalásomban, szintén a korábbi kormány idején történt meg, még az MSZP-kormányok idején, a Club Aliga részbeni eladása, részben pedig vagyonkezelésbe adása. Ott is látjuk, hogy a vagyonkezelés nem feltétlenül jelent jó megoldást. Ott is gyakorlatilag óriási nagy ívű elképzelések voltak, egy komplett városrész felépítését tervezte oda az a beruházó, aki annak idején ezt megvette, megszerezte. Azon lehet vitatkozni, hogy ez jó lett volna vagy nem lett volna jó, meg hogy bűncselekménygyanús körülmények között szerezte egyébként meg, és emiatt a Jobbik feljelentést is tett, amit aztán elutasított az ügyészség, de azt látjuk, hogy most az ő vagyonkezelésében van, és folyamatosan romlik az állaga. Ott van az egykori Kádár-villa környezete, most bárki megnézi, hogy hogy néz ki a Club Aliga területén, siralmas látvány, azt kell mondjam. Azt hiszem, hogy nem szívesen mennék oda én sem a családommal nyaralni jelen állapotában. Pedig egy gyönyörű természeti környezet, a Balaton egyik legszebb partszakasza, és egyszerűen állami vagyonként, vagyonkezelésbe adva tönkremegy a szemünk láttára.
És még jó néhány példát felsorolhatnék azzal kapcsolatban, csak arra nem tudok példát felsorolni, hogy milyen olyan beruházások valósultak meg ebben az időszakban, amik valóban alátámasztják azokat a számokat, amelyeket Witzmann képviselő úr mondott, hogy ez valóban a kormány koncepciójából adódik, és a kormány odafigyeléséből, vagy nem is tudom, hogy mondta a képviselő úr, hogy nem volt még olyan kormány, aki ennyire odafigyelt volna a turizmusra.
Sajnos, én továbbra sem ezt látom, és higgye el, képviselő úr, hogy mi már jó néhányszor vitáztunk arról, hogy ki a balatoni meg ki nem a balatoni, most tegyük is ezt félre, hiszen ha az Alföldről jövő képviselő lennék, akkor is ugyanúgy felszólalhatnék a Magyar Országgyűlésben a Balaton érdekében, hiszen miért ne aggódhatna bármely magyar állampolgár a Balatonért, miért ne érezhetné szívügyének bárki. De egyébként így meg, hogy a Balaton-parton élek, aztán különösen azt hiszem, hogy jogom van ehhez. Remélem, hogy mind a ketten jó szándékkal és a Balatonért aggódva tesszük ezeket a felszólalásokat, és egyikünk sem nézi ki a másikból, hogy a hátrányát vagy a kárát szeretné az adott térségnek.
Az aggódásunk azért is tűnik jogosnak, mert most is azt látjuk megint e mögött a turisztikai ügynökség mögött, és ki kell mondani, hogy bizony ott van a háttérben Andy Vajna, ott van Orbán Ráhel, ott vannak a nagyon értékes ingatlanok, és már valóban el is indultak a pletykák, amiket érdemben senki nem cáfolt meg, például Siófok kapcsán, hogy a Balaton egyik nagyon-nagyon értékes ingatlana, ami jelen pillanatban a Balatoni Hajózási Rt. telephelye, az a kis sziget Siófok belvárosában, az majd onnan szépen ki lesz paterolva, mert Andy Vajna szemet vetett rá, és oda majd valamiféle kaszinót vagy nem tudom én, mit fog építeni. Ezek sajnos nem légből kapott dolgok, mert nagyon sok példát láttunk rá, hogy amire szemet vetnek ezek a bizonyos háttérérdekek és háttérkörök, azt meg is szerzik maguknak.
Utána el is kezdődött az eszmecsere arról, hogy bizony hogyan lehetne a Sió-zsilip rekonstrukciójával az egész Bahart-telephelyet följebb vagy lejjebb költöztetni - nézőpont kérdése - a Sió mentén egy másik helyre, és felszabadítani azt az igen értékes ingatlant. Bizony nem biztos, hogy a balatoni emberek hasznára, pláne a siófoki emberek hasznára válna feltétlenül ez a beruházás, és remélem, hogy akkor is megengedhetem magamnak, hogy erről beszéljek, tisztelt képviselő úr, ha ön állandóan, helyi vitáink során is a szememre veti, hogy én nem vagyok siófoki. Szerintem ehhez nem kell siófokinak lenni, hogy ezt valaki lássa.
Úgyhogy arra kérem a kormányt, hogy hat év kormányzás után végre egy koncepcióval álljon elő a Balatont illetően, amely koncepció tartalmazza azt, hogy akár vízügyi, akár építészeti, akár turisztikai, akár más egyéb szempontból milyen koncepció mentén haladjunk, mi a célunk egyáltalán a Balatonnal. Turisztikailag szeretnénk hasznosítani, horgászparadicsomot szeretnénk belőle csinálni vagy esetleg valami egészen más ingatlanpanama áldozatává szeretnénk tenni, mert ehhez mind-mind más eszközök és más célrendszer kell, mert ami jó a fürdőzőnek, mármint vízminőségi szempontból, az nem biztos, hogy jó a horgásznak; ami jó a vízi sportok kedvelőinek, mondjuk, a jet-skiseknek, az megint csak nem biztos, hogy a strandolónak feltétlenül ideális, vagy a vitorlázónak nem jó, aki mondjuk, tengeri jachttal szeretne közlekedni.
(17.30)
Tehát egy csomó-csomó szempont van. A vízszintről már nem is beszélek, hogy ami jó egyébként a turizmus szempontjából, hogy magas vízszintet tartunk, az nem feltétlenül jó az egyes déli parti települések szempontjából, akiket bizonyos időjárási körülmények között elönt a víz. Erre is koncepció kell.
Tehát legyen turisztikai desztináció, és én nem a desztináció létének jogosultságát vitattam, én csupán a kifejezést, hogy miért nem egy magyar kifejezést használunk helyette, ha már itt tartunk, célterület vagy úti cél vagy bármi, csak magyar kifejezés legyen. Ez alapvetően lehet egy jó dolog, csak akkor tényleg egy egységes koncepció mentén történjen meg, és ne az legyen, hogy megvan a forrás, akkor egyvalaki eldönti majd ott fönt, hogy mire fogjuk azt elkölteni, majd megint jön egy másik forrás, azt megint eldöntjük, hogy mire fogjuk elkölteni, és lehet, hogy a két beruházás, mondjuk, üti egymást vagy konkurál egymással, vagy homlokegyenest ellentmond egymásnak, mert nincsen egységes koncepció.
Nem fogom ezt az egységes koncepció kifejezést többször elmondani, azt gondolom, már épp elégszer hallották tőlem itt ma este, képviselőtársaim idejét sem rabolnám tovább. Természetesen, hogy ha olyan válaszok születnek, még a reagálásra fenntartanám a lehetőséget, de egyelőre ennyit szerettem volna elmondani.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban. - Dr. Józsa István: Ne fogd magad vissza, azért, mert nem vagy siófoki, nyugodtan beszélhetsz!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit