WITZMANN MIHÁLY

Full text search

WITZMANN MIHÁLY
WITZMANN MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Nem terveztem hozzászólni ehhez a napirendhez eredetileg, de Kepli Lajos képviselőtársam hozzászólása mindenféleképpen arra ösztökélt, látom, már nyomja is a gombot, még nem is tudja, hogy mit akarok mondani (Kepli Lajos: Dehogynem!), de örülök neki, hogy egy érdekes párbeszéd fog kialakulni kettőnk között. Amikor Kepli Lajos képviselő úrnak a Balatonról, illetve a hazai turizmusról alkotott gondolatait hallgatom, akkor sokszor az az érzésem, hogy talán nem egy országban vagyunk, de abban biztos vagyok, hogy nem egy szemüvegen keresztül nézzük a dolgokat. (Kepli Lajos: Hála istennek!) Azt én értem, hogy ha valaki ellenzéki kritikákat, bírálatokat meg kell hogy fogalmazzon, de azért vegyük már észre az eredményeket meg a sikereket is. Én azt gondolom, hogy a 2009-2010-es mélyponthoz képest, ha az elmúlt öt-hat esztendőnek a gazdaságpolitikájában, a turizmusban bekövetkezett változtatásokat, változásokat nézzük, akkor jól látható - majd a napirend utáni felszólalásomban részletesen is ecsetelem ezeket -, hogy mind a turisztikai bevételek, mind a vendégéjszakák, mind a vendégek száma tekintetében akár hazai turizmusban, akár a Balatonnál lendületes és erőteljes, biztató változások következtek be.
Arra is jól emlékszem, tisztelt képviselőtársam, hogy nem is olyan régen, e nyár elején, lassan most már megszokjuk mi, balatoniak - merthogy én egyébként tényleg ott születtem és közel 40 éve ott élek, tehát átéltem a rendszerváltozás előtti, közbeni és utáni állapotokat is a balatoni turizmusban, nem úgy, mint ön -, tehát kezdjük most már azt megszokni, hogy nincsenek olyan szezonok, nincs olyan szezonkezdet a Balatonnál, hogy vészmadarak ne jelennének meg. Kezdjük megszokni azt, hogy ezt nagyon sokan megteszik, de amikor ezt egy ellenzéki képviselő is megteszi - nem olyan régen volt, hogy Kepli Lajos úr megpróbálta bebizonyítani azt, hogy az Adria jobb, olcsóbb meg szebb, mint a Balaton, ezt bizonygatta a felszólalásaiban -, azt gondolom, hogy tényleg a realitás talaján kéne megállnunk.
Amikor a 300 milliárdos magyar turisztikai ügynökséges átszervezésről volt szó, akkor Kepli Lajos úr úgy nyilatkozott meg, hogy elvették a Balatontól a forrást; szerencsére azt is tudjuk, hogy nem igaz. Amikor a siófoki rendőrkapitányság élén változás történt, akkor a közbiztonsági helyzetet féltette a turisztikai időszakban Kepli Lajos, azóta drasztikusan növekedtek vagy javultak a közbiztonsági mutatók. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) És még sorolni tudnám itt a tényeket, de kettő perc ennyire volt elég, úgyhogy kérem képviselőtársamat, a realitások talaján értékelje a Balatont és a turizmus helyzetét. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit