WITZMANN MIHÁLY

Full text search

WITZMANN MIHÁLY
WITZMANN MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Elnézést kérek, hogy ismét szót kérek, és nem szeretném azt a luxust fenntartani, hogy Kepli képviselőtársammal való személyes vitánkkal terhelném meg az amúgy is későre nyúló ülést, mégis azért néhány dolgot itt feljegyeztem magamnak. Amikor Kepli Lajos képviselőtársam azt mondta, hogy nem látszik a fejlődés a balatoni turizmusban, nincs fejlődés - mondta ezt annak idején, hogy szebb és jobb, olcsóbb az Adria -, amikor ezzel szemben szembesült azokkal az adatokkal, mint a vendégéjszakák száma vagy a vendégek száma, vagy a turisztikai bevételek tendenciózus növekedése, akkor bebizonyosodott, hogy mégiscsak van potenciál, mégiscsak van fejlődés a Balatonban. Amikor azt mondta, hogy nincs pénz, az a baj, mert a kormány elvette a 300 milliárdot - akkor még talán sajtóközleményt vagy sajtónyilatkozatot is tett ezzel kapcsolatban, illetve lehet, hogy itt is felszólalt -, mikor most azt láthatjuk, hogy a Turisztikai Ügynökségnél újra van gombolva a kabát, újra lesz gombolva, és talán a hírek arról szólnak, még több is lesz, mint 300 milliárd a Balaton-fejlesztésre, akkor azt láthatjuk, hogy van pénz is. Tehát van potenciál, van pénz, akkor most beleköt abba Kepli képviselőtársam, hogy jó, jó, van pénz, van potenciál, de nincs koncepció.
Tehát egy kicsit a koncepcióra is visszatérve, én olvastam a Balaton Fejlesztési Tanács koncepcióját, olvastam a számos előkészítő anyagot, magam is számos egyeztetésen vettem részt a turisztikai koncepcióval kapcsolatban, a Magyar Turisztikai Ügynökség munkájával kapcsolatban. Egyébként Rig Lajos képviselőtársam említette itt, egyébként nagyon helyesen, a borturizmust, a háttértelepülések kapacitásainak a kihasználását, a kerékpárutakat, a vitorláskikötők fejlesztését, említették önök itt a badacsonyi komp kérdését, a siófoki zsilip kérdését. Jelentem, hogy amennyire én tudom, rövidesen kormányzati döntés születik ebben az ügyben, és benne vannak a koncepcióban. Tehát látjuk, hogy van koncepció is, akkor a végén már abba kötnek bele, hogy jó, jó - és megint csak Kepli Lajosra utalok -, de miért a desztinációt szót kell használni. Tehát ez már egy kicsit a nyuszikás vicc kategóriája, ha van rajtad sapka, az is baj, ha nincs rajtad sapka, az is baj, tényleg a kákán is csomókeresés.
Szilágyi Györgynek köszönöm szépen az elismerő szavait (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), csak nagyon gyorsan csak annyit szeretnék mondani, hogy miért kell változtatni. Azért, mert a nemzetgazdaságban egy stratégiai ágazat, és azt gondolom, egyébként egyetértve önnel, sokkal több potenciál van még benne. Jelen pillanatban 10 százaléknyit részesül a nemzetgazdaság a turizmusból. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit