TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A jelen törvényjavaslat a Magyarország Kormánya és Ausztrália Kormánya közötti légi közlekedési megállapodás kihirdetéséről rendelkezik. A magyar és az ausztrál fél közötti megállapodást 2016. szeptember 23-án írták alá. Az okirat megteremti az uniós szabályozásnak is megfelelő jogi hátteret a két ország közötti légi járatok megindításához, kiterjed a járatok üzemeltetésének szabályaira, a légügyi hatóságok együttműködésére, a légi közlekedés biztonságára, azon belül a személy- és vagyon-biztonságot szolgáló intézkedések összehangolására is.
(11.40)
A megállapodás hozzájárul a két ország gazdasági együttműködésének elmélyítéséhez, a kétoldalú kereskedelmi, kulturális és turisztikai kapcsolatok előmozdításához.
A törvényjavaslat célja az ausztrál féllel megkötött megállapodás magyar jogrendbe történő beillesztése. A nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos eljárásokról szóló törvény alapján a megállapodás törvényi szintű kihirdetése szükséges.
Tisztelettel kérem az Országgyűlést, fogadja el a törvényjavaslatot, és támogassa a megállapodás kihirdetését. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit