NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! 2002 és 2010 között összesen 17 milliárd forintba került Magyarországnak az akkori kormányok, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok által különböző szerződésekre, különböző tanulmányokra, PR-cikkekre kifizetett pénz, ebben egyébként a médiára elköltött pénzek nincsenek benne. De ennek az egyik legnagyobb falatja és a legfeltűnőbben elköltött összege 432 millió, amit a Political Capitalnek adtak, és ebből is 190 millió forint az akkori Nemzetbiztonsági Hivataltól származott nagyon furcsa körülmények között úgy, hogy a Political Capital gyakorlatilag nem rendelkezett biztonsági tanúsítvánnyal. Az embereket, akiket erre a munkára vettek föl, nem világították át. (Gőgös Zoltán: És a Századvéggel mi van?)
Ez is egyébként nemcsak azt mutatja, hogy elfelejtették, hogy ez egy botlás volt, hanem nem is akartak igazi munkát végezni. Megnéztem ezeket a tanulmányokat, ebben semmi titkos információ nincs, semmilyen titkos ügyiratot nem kellett kezelni, összevissza ollózott dolgokról van szó. Tehát ilyen álmunkáról, gyakorlatilag alibimelóról van szó, egy volt a lényeg, hogy a 190 millió forinthoz hozzá lehessen jutni.
Erről egyébként nemrégiben annak az alapítványnak, az Egymásért Egy-Másért Alapítványnak az elnöke, akit le is ültettek, Földesi-Szabó László így nyilatkozott: „A Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatójának, Galambos Lajosnak az ötlete alapján jött egy olyan felkérés, hogy működjünk közre a Magyarországon élő szélsőségek felderítésében akképpen, hogy a cég elvégzi ezt a kutatómunkát, az alapítvány pedig az NBH és az e között a cég között egy közreműködő szerepet lásson el. A főigazgató úr kijelölte és meghatározta erre a munkára az alapítvány mellé a Political Capitalt.”
Tisztelettel kérdezem államtitkár urat, hogy mikor tudunk teljes egészében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) fényt deríteni mind a 17 milliárd elköltött forintra. (Taps a kormánypártok soraiban. - Gőgös Zoltán: Hat éve kormányoztok.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit