ELNÖK

Full text search

ELNÖK
ELNÖK: (A teremben lévők felállnak, és ezzel köszöntik a választópolgárok közösségét. Amikor az ülést vezető elnök helyet foglal, a teremben lévők is leülnek.) Tisztelt Országgyűlés! Kérem önöket, hogy felállva köszöntsük Áder János köztársasági elnök urat és vendégeit, valamint a nemzeti zászlót és a történelmi zászlókat. (A teremben lévők felállnak. Áder János köztársasági elnök úr és vendégei belépnek a díszpáholyba. A vezénylő tiszt az elnöki pulpitussal szemben lévő bejáraton keresztül bejön, és az ülésterem közepéről engedélyt kér az ülést vezető elnöktől a történelmi zászlók és a nemzeti lobogó behozatalára, aki az engedélyt megadja. A fanfárok hangja mellett az elnöki pulpitus két oldalára bevonulnak a zászlók, majd a teremben lévők leülnek.)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés október 25-ei ünnepi ülését megnyitom. Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem Áder János köztársasági elnök urat (Taps. - Dr. Áder János felállva köszöni meg a tapsot.), az ’56-os események jelen lévő szemtanúit, szabadságharcosokat, politikai üldözötteket, az 1956-os szervezetek képviselőit (Taps.), Stanislaw Tillich urat, a Bundesrat elnökét (Taps. - Stanislaw Tillich felállva köszöni meg a tapsot.); Marek Kuchciński marsall urat, a szejm elnökét (Taps. - Marek Kuchciński felállva köszöni meg a tapsot.), Matthias Rössler urat, a szász tartományi parlament elnökét (Taps. - Matthias Rössler felállva köszöni meg a tapsot.), Orbán Viktor miniszterelnök urat (Taps.), valamennyi volt és jelenlegi közjogi tisztségviselőt és azok hozzátartozóit (Taps.), a magyarországi történelmi egyházak vezetőit (Taps.), a külhoni magyar közösségek képviselőit (Taps.), a diplomáciai testületek tagjait (Taps.), az Európai Parlament magyar képviselőit (Taps.), önöket, tisztelt országgyűlési-képviselő-kollégáimat (Taps.), a nemzetiségi szószólókat (Taps.), valamennyi kedves vendégünket, a hazai és a külföldi sajtó képviselőit és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit