DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Ahogy láttuk az elmúlt hónapokban, sajnos a kormány közel 20 milliárd forintot költött el egy közvéleménykutatásra. Tisztelt Miniszter Úr! Ön tudja, hogy ennek az összegnek az egytizedéből, tehát közel 2 milliárd forintból már az elmúlt másfél évben kártalanítani lehetett és kellett volna azokat a katonákat és honvédségi dolgozókat, akiknek az egészségügyi célra félretett megtakarításuk, mint a volt Honvéd Egészségpénztár tagjai, a Buda-Cash-botrány következtében egyszerűen elveszett? Ők ezt a megtakarítást a leadózott illetményükből tették félre.
A Honvédelmi Minisztérium vezetése sajnos azóta nem tett semmit azért, hogy ezeket a károsultakat megsegítse, és akárhány kérdésem volt a témában, mindig csak azt a választ kaptam, hogy egyelőre keresik a segítségnyújtás jogi formáját. Közben nyáron megtörtént, hogy a Miniszterelnökség elkezdte a kártalanítás kifizetését az Információs Hivatal érintett munkatársai számára. Tehát ez is azt bizonyítja, hogy igenis a jogi lehetőség adott, minden innentől kezdve csak politikai akarat kérdése. Azt is látjuk, hogy pénz sok mindenre van, erre sajnos nem volt az elmúlt másfél évben, ami abszolút elfogadhatatlan.
Olyan emberekről beszélünk, a katonák és honvédségi dolgozók a hazájukat szolgálják, elvárják tőlük a határok védelmét, elvárják tőlük már a korlátlan túlszolgálatot akár az év 365 napján úgy, hogy teljesítsék ezt közel 6 ezer fős létszámhiány mellett. Ezek az emberek nem tőzsdéztek, egészségügyi célra tették félre a megtakarításaikat. Az az állam, amelyik nem becsüli a katonáit, rendőreit, az az ország biztonságát teszi kockára. Tehát haladéktalanul meg kell induljon a kártalanítás.
Nagyon bízom abban, hogy miniszter úr megnyugtató és pozitív választ tud adni a jövőre nézve, hiszen ez a több mint 20 500 fő, akik katonák és honvédségi dolgozók, érintettek az ügyben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), igenis megérdemlik ezt az idézőjelbe tett parancsnoki gondoskodást, hogy végre visszakapják a pénzüket a haza szolgálatáért. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit