SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Azon már senki nem lepődik meg, hogy a Fidesz az oligarcháit gazdagítja az állami vagyon kárára, az azonban mégis túlmegy a megszokott szinten, hogy az országszerte több százezer ember számára megélhetést biztosító Start-munka-programban is prédát lát a Fidesz gazdasági holdudvara.
A Belügyminisztérium jelentése szerint Szolnok megye egymagában 83,8 százalékát fizette ki az összes megyében visszafizettetett közmunka-támogatásoknak visszaélés, illetve szabálytalanságok miatt 2015-ben. Egészen pontosan Fazekas miniszter úr választókörzetében található két település, amelyről szó van, és gyakorlatilag miniszter úr ennek a két településnek a polgármesterei mellett kampányolt 2014 őszén. Egyre nyilvánvalóbb, hogy ahol miniszter úr feltűnik az országban, ott felüti a fejét a visszaélés- és a korrupciógyanú is.
Nemcsak a Földművelésügyi Minisztériumban találhatók meg az érthetetlenül túlárazott tanulmányok, nemcsak a szakminisztérium háttérintézményei tőzsdéznek el százmilliókat, hanem a miniszter úr vezetésével kidolgozott mezőgazdasági közmunkaprogram is kiemelt korrupciós kockázatokat rejt. Az illetékes kormányhivatal már mindkét település esetében megtette a feljelentést, melyre tekintettel a NAV mind Abádszalók, mind Tiszabura esetében büntetőeljárást indított. A személyi felelősség megállapítására valószínűleg csak a távoli jövőben kerülhet sor, de a politikai felelős kiléte nyilvánvaló. Ez csak az a személy lehet, aki 2014 őszén kampányolt a rajtakapott polgármesterek mellett, és aki a mezőgazdasági közmunkaprogram irányítását is végiggondolta.
A kérdés tehát az marad, miniszter úr, hogy ki viszi el a balhét a közmunkaprogram-csalásokért az ön választókerületében. Miből és hogyan fizeti vissza az összesen több mint 130 milliós támogatást Abádszalók és Tiszabura? Válaszát előre is köszönöm. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit