POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, számtalan újságcikk és híradás jelent meg Érpatak önkormányzatának, Érpatak polgármesterének a működéséről, tevékenységéről, és ez egy igen vitatott időszak, egy igen vitatott tevékenységsorozat. Az önkormányzatoknak saját feladatuk az, hogy a rájuk bízott települést és a rájuk bízott, az állam által biztosított finanszírozást az ott élők, a lakosság érdekében, a lakosság legnagyobb megelégedésére használják fel, és ha a polgármester tevékenységével a település önkormányzata nem elégedett, akkor nyilván elsősorban és először is a település önkormányzatának kell a szükséges lépéseket megtenni. De az állam, a kormány is figyelemmel kell hogy kísérje a szabályszerűséget. A kormányhivatal, a megyei kormányhivatal meg is tette ezt, és számos kifogásolnivalót talált az érpataki önkormányzat, illetve a polgármester tevékenységében.
A kormányhivatal mellett egyébként magánszemélyek, illetve az ügyekben érintettek is tettek bejelentést, így a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytat eljárást jelen pillanatban az érpataki polgármesterrel szemben, illetve ellene, többek között feltételezett csalás miatt, tűzifaosztással kapcsolatos anomáliák miatt, járművek jogtalan használata miatt, illetve az önkormányzat területén, a település területén élőktől megvásárolt vagy megszerzett ingatlanok ügyében. Nyilván ennek a folyamatnak a lezárása után tudunk csak a konkrét ügyekről beszámolni. Mindamellett meg kell jegyeznem, hogy közvetlenül a kormánynak nincs lehetősége beavatkozni ilyen ügyekben az önkormányzat működésébe. Erre a kormányhivatal, illetve az igazságszolgáltatás szervei alkalmasak. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit