LUKÁCS ZOLTÁN

Full text search

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Magyarország utóbbi időben egyik legsúlyosabb politikai botránya, hogy egy állami intézményben, a Magyar Televízió Kunigunda utcai székházában titkos lehallgató- és képrögzítő berendezéseket helyeztek el. Azóta Vas Imre üzemeltetési igazgató, aki most már egyik gyanúsítottja ennek az ügynek, azt mondta, amikor a rendőrök először megkérdezték, hogy ezeknek az eszközöknek az elhelyezése magasabb célokat szolgált.
Ez azt mutatja, hogy nyilvánvalóan Vas Imre nem magától fölkelt egy reggelen, és elhelyezett ilyen berendezéseket a székházban, hanem valamilyen megrendelésre tette azt. Azt is tudjuk, hogy Vas Várhegyi Attila bizalmi embere volt, az ő kérésére került oda a Televízióba. Annak a Várhegyi Attilának, aki egyébként szolnoki polgármesterként elítélt bűnözővé vált, és most is irodája van az MTVA Kunigunda utcai székházában úgy, hogy semmilyen jogviszonya nincs az MTVA-val. Ehhez képest úgy tudni, hogy ő a póráz az MTVA nyakán, és azt is tudjuk Várhegyi Attiláról, hogy a miniszterelnök bizalmasa.
Nos, elhelyezték ezt a hang- és képrögzítő berendezést egy tárgyalóban, ahol nemcsak az MTVA dolgozói, hanem politikusok, diplomaták, szakértők és mindenki megfordulhatott. Ezért aztán kérdezem államtitkár urakat, hogy kinek az utasítására történt ezeknek a berendezéseknek az elhelyezése. Igaz-e, hogy a megfigyelés politikai céllal történt? Igaz-e, hogy a Fideszen belüli politikai háború részét látjuk? Miért nem hallgatják meg és vonják be Várhegyi Attilát ebbe az ügybe, aki, világosan látszik, politikai felügyeletet lát el az MTVA-nál? Megsemmisülhet-e ugyanúgy ez a felvétel, mint a Kubatov Gábornak írt Portik-levél, vagy Rogán Antal ügyében az ingatlanokat tartalmazó cédé? Kérem, válaszoljanak erre. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit