BARTOS MÓNIKA

Full text search

BARTOS MÓNIKA
BARTOS MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Nekünk, magyar állampolgároknak vasárnap, október 2-án lehetőségünk lesz arra, hogy véleményt formáljunk az Európai Unió bevándorláspolitikájáról. Lehetőséget kapunk arra, hogy megválaszoljuk, egyetértünk-e azzal, hogy a brüsszeli bürokrácia a tagállamokat és azok állampolgárait, így minket is megkerülve döntsön arról, hogy embereket telepítsenek be hozzánk.
A kényszerbetelepítésről szóló jogtalan döntésre most a népszavazás adhat egy politikailag és közjogilag egyaránt sikeres, demokratikus választ. Azonban a migránskérdéssel kapcsolatban, főleg az esetek egyre szaporodó számát is figyelembe véve, nagyon kevés szó esik a nőket érő hatásokról és a veszélyekről, hiszen a kényszerbetelepítésnek súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági kockázatai is vannak. A bevándorlási hullám felelőtlen kezelése az Európai Unióban jelentős társadalmi feszültségeket okozott és okoz, és ez komoly gondot jelent, veszélyt jelent a nőkre, a hölgyekre nézve.
A bevándorlókat fogadó, korábban békés uniós országokban sajnos az elmúlt két évben jelentősen megnövekedett a bevándorlók által elkövetett szexuális zaklatások és erőszakos bűncselekmények száma. Én szomorúan azt tapasztalom, hogy a nemzetközi és hazai jogvédő szervezetek többsége nem emelt szót a migránsok által a nőket és kiskorúakat érő szexuális bűncselekmények, zaklatások ellen, sőt csak a szolidaritást hangsúlyozzák. Nem veszik észre, hogy a szolidaritást félreértelmező magatartásukkal az európai állampolgárok, az európai rend, a nők, sőt a rászoruló menekültek érdekeit is sértik.
Tisztelt Államtitkár Asszony! Kérdezem, ön hogy látja, a nemzetközi és hazai jogvédő szervezetek mennyire állnak ki (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a nők jogai mellett. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit