A Magyar-Bolgár Barátság Napjáról szóló határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárós…

Full text search

A Magyar-Bolgár Barátság Napjáról szóló határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar-Bolgár Barátság Napjáról szóló H/9425. számú határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Emlékeztetem önöket, hogy tegnapi döntésünknek megfelelően a határozati javaslatot házszabálytól eltéréssel tárgyalja az Országgyűlés.
A határozathozatal előtt sok szeretettel köszöntöm a diplomatapáholyban helyet foglaló őexcellenciája Uliana Simeonova Bogdanska asszonyt, a Bolgár Köztársaság újonnan kinevezett magyarországi nagykövetét, valamint a Bolgár Kisebbségi Önkormányzat képviselőit. (Taps.) Kérem a nagykövet asszonyt, tájékoztassa a Bolgár Köztársaság nemzetgyűlésének tagjait a magyar-bolgár barátság napjáról szóló határozathozatalunk eredményéről.
A Törvényalkotási bizottság az összegző módosító javaslatát H/9425/5. számon, összegző jelentését pedig H/9425/6. számon terjesztette elő.
Most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság H/9425/5. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 153 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok végére értünk, most kétperces… (Közbeszólások: Nem, nem! Még van egy!) Pardon! Tisztelt Országgyűlés! Az ülésvezető elnök hibázott, megkövetem önöket.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/9425. számú határozati javaslat összegző módosító javaslattal módosított szövegét. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosult határozati javaslatot 154 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok végére értünk. Most kétperces technikai szünetet rendelek el. (Rövid szünet. - Számos képviselő távozik a teremből.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit