BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! A Fidesz-KDNP-kormány ugyanúgy akarja eltüntetni ma Magyarországról a hajléktalanokat, mint ahogyan tette ezt egy körlevélben a saját intézményeivel az EMMI, amikor meg akarta tiltani bizonyos fogalmak, szavak használatát, és akkor ezzel úgy gondolta, hogy ha ezeket a szavakat, fogalmakat megtiltja, akkor azok a problémák meg is szűnnek: mondjuk, a „szegénység” szó használata, vagy maga a hajléktalanság, terhes… - sorolhatnánk ezeket a szavakat. Ezzel a rendelettel, úgy gondolták, hogy ha a hajléktalanokat kitiltják bizonyos területekről, közterületekről, akkor ez a probléma meg is szűnik Magyarországon. De mit is várhatnánk attól a párttól, amelynek az a szó nincs a szótárában, hogy irgalom. Ezt ma láttuk is. Magukat kereszténynek valló képviselők, ma egy hírportál szerint az egyik fideszes képviselő páros lábbal - hogy idézzem a hírportált - szállt bele magába Ferenc pápába. Mit is várunk, ha a keresztény emberek úgy vélekednek, mint ahogy fideszes képviselők a Facebookon posztokat osztanak meg? Ne is várjunk tőlük mást!
Azt gondolom, hogy minden képviselő kapott az utóbbi napokban leveleket, hogy támogassuk az LMP kezdeményezését. A Magyar Szocialista Párt természetesen támogatja ezt a kezdeményezést, és ma, amikor jöttünk be a parlamentbe, remélem, hogy önök is elfogadták ezektől az emberektől azokat a kulcsokat, amiket átnyújtottak nekünk. Kettő kulcs mellé néhány gondolat; az egyik kulcsra az volt írva: „Ha szívedet kinyitja, nyissa ki. Sok szerető szívnek lesz a nyitja.” A másik pedig, hogy maradjunk magánál a vallásnál, a Lukács evangéliumából van egy idézet: „Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), attól többet kérnek számon.”
Képviselő urak, számon fogják tőlünk kérni, hogy milyen törvényeket szavazunk meg ebben a parlamentben. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban. - Németh Szilárd István közbeszól.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit