DR. SIMON MIKLÓS

Full text search

DR. SIMON MIKLÓS
DR. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Alaptörvény rögzíti, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeinek a megteremtését az állam és a helyi önkormányzatok azzal is támogathatják, hogy törekszenek valamennyi hajlék nélkül élő személy számára szállást biztosítani.
Rögzíti továbbá, hogy törvény vagy helyi önkormányzat rendelete a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében a közterület meghatározott részére vonatkozóan jogellenessé minősítheti az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodást.
Ezen felhatalmazás alapján került sor a szabálysértési törvény módosítására és az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése tényállás megalkotására is. Ez a jogellenesség csak akkor állapítható meg, ha az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás a helyi önkormányzat rendeletében kijelölt közterületen valósul meg, és az érintett személy a kijelölt közterületet a szabálysértési hatóságok képviselőinek felkérésére önként sem hagyja el.
A tényállás tehát pontosan meghatározza a szabálysértési felelősség megállapításának feltételeit, és megjelöli a védeni kívánt közterületet. A szabályozás a lakhatási, szociális válság megoldását támogatja akként, hogy az egyes szociális támogatások, szolgáltatások igénybevételére (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) sarkallja a rászoruló személyeket. Ilyen tekintetben nem támogatjuk az előterjesztést.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit