MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Az elmúlt napokban számos felháborító esemény árnyékolta be az amúgy sem feddhetetlen Nemzeti Földalapkezelő Szervezet működését. Kezdjük azzal, hogy a Kúria keddi jogerős döntése megállapította, hogy a másodfokú bírósági döntés helytálló, és a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ kontra NFA ügyben az ökogazdaságnak volt igaza. Tehát hiába próbálta meg az NFA, nyilvánvalóan politikai bosszúból a földeket az építőipari cégnek átjátszani, ami már önmagában is abszurd, a bíróság előtt nem sikerült megvédeni az álláspontjukat, még a kormányzati körökből jól ismert, megbízásokkal teletömködött Kovács P. Zoltán ügyvéd úr segítségével sem. A Kúria kimondta azt is, hogy Kishantos esetében a közvagyon egy darabjáról van szó, jogszerűtlen és jó erkölcsbe ütköző volt annak elherdálása.
A másik kiemelt ügy az NFA háza tájáról az, hogy nyomozás indult a földalapkezelő elnöke, Nagy János és a szervezet alkalmazottai ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt. Ezt a feljelentést egyébként L. Simon László fideszes képviselő feleségének gyanúsan alacsony áron vásárolt állami földjei miatt, és miniszter urának, rokonságának szintén kirívóan alacsony áron vásárolt állami földjei miatt indították el.
Azt hiszem, mindezek alapján jogosan tesszük fel a kérdéseket: mekkora kártérítést szándékozik fizetni a Földművelésügyi Minisztérium, illetve a kormány a Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak, az ökogazdaságnak? Lesz-e következménye annak, hogy a bírósági ítélet bebizonyította, hogy jogtalan, szükségtelen volt tönkretenni az európai hírű mintagazdaságot és ezzel lenullázni évtizedek munkáját? Milyen következménye lehet ennek, államtitkár úr? Maradhat-e az NFA elnöke Nagy János? Maradhat-e a földprivatizációk során is megbukott NFA-törvény?
Mikor lesznek érdemi változások, és Kishantos mikor kap végre kártérítést és igazságot? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit