DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Akkor fenntartja azt az állítását, hogy a mai jogszabályok alapján ezeket az adatokat ki kell adni a Magyar Postának. Szeretném önnek elmondani, hogy a Magyar Posta Zrt.-hez, a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt.-hez, a Magyar Posta Kártyaközpont Zrt.-hez nyújtottam be közérdekűadat-igénylést egy évvel ezelőtt - nem teljesítették ezt a kérésemet. Jelenleg négy per van folyamatban ezekkel a társaságokkal szemben, mert nem hajlandók kiadni az ön által is jelenleg közérdekű adatoknak minősülő szerződéseket és a szerződésekben szereplő különböző adatokat.
Tehát azt szeretném megkérdezni államtitkár úrtól, hogy tervez-e számonkérést ezeknél a cégeknél a vezetőik felé, hogy nem tartják be a jelenleg hatályos jogszabályokat, hiszen a parlament még nem fogadta el azt a titkosító törvényt, amelyet itt tárgyaltunk múlt héten. Megvizsgálják-e, lesz-e lehetőség, utasítja-e ezeket a cégeket a minisztérium, hogy adják ki számomra (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a most közérdekű adatokat, pláne úgy, hogy a közérdekű adat eltitkolása ma Magyarországon bűncselekmény? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit