GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ellenzéki Képviselőtársaim! Köszönöm szépen a támogató nyilatkozataikat, és arra kérem önöket, segítsenek abban, hogy a fideszes képviselők is megértsék, hogy miért fontos ez a történet.
Nézzék, nem közmunkásokról, nem minimálbéresekről szól a történet. Tudjuk nagyon jól, azokról az emberekről szól, akik dolgozó emberként adott esetben a létminimum összegét sem keresik meg, mert sokan vannak közöttük ilyenek. Azokról szól, akik az átlagkeresetnél nagyon sokan kevesebbet keresnek; egyébként az országban dolgozó emberek kétharmada keres az átlagkeresetnél kevesebbet, meg a fele a létminimumnál kevesebbet.
Tehát róluk szól a történet. Olyan emberekről beszélünk, akiknek a fizetése a mindennapi megélhetését biztosítja. (Dr. Józsa István: Vagy azt sem.) Azt, hogy a kenyér ott legyen az asztalon, hogy nagyon leegyszerűsítsem a történetet. Tudom, mosolyognak képviselőtársaim ott a kormánypárti padsorokban, hogy önök nem ismerik ezt a történetet. Sajnos, azt kell hogy mondjam, nagyon sok ember ismeri, és az a baj, hogy önök még arra sem eszmélnek, hogy az ilyen helyzetek kialakulását fékezzék vagy tompítsák.
(18.40)
Amikor létező javaslat van arra vonatkozóan, hogy hogyan és miképpen orvosoljuk az állam által elkövetett hibákat, akkor önöknek az a válasza erre, hogy a probléma ugyan adott, de a megoldási javaslatot nem támogatják. Ez szégyenletes!
Ez szégyenletes akkor, amikor az utcán nem hall mást az ember, csakis azt, hogy a lopásalapú kormányzás fideszes végrehajtói degeszre tömik a zsebüket, miközben ezek az emberek, akik pedig a megélhetés minimumát talán biztosító forráshoz jutnak hozzá, ezeket a forrásokat nem kapják meg megfelelő időben és teljes egészében.
Én azt kérem önöktől nagy tisztelettel, gondolják újra ezt a történetet, támogassák ezt a törvényjavaslatot. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit