VÁGÓ SEBESTYÉN

Full text search

VÁGÓ SEBESTYÉN
VÁGÓ SEBESTYÉN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A Jobbik frakciója támogatni fogja a javaslat tárgysorozatba vételét. A magukat demokratikusnak mondó államok egyik alapelve a jog előtti egyenlőség, persze tudom, hogy rendhagyó ezt természetes és nem természetes személyek közötti kapcsolatra ráhúzni, de itt, ebben az esetben a jelen törvények szerint ezzel állunk szemben, mert ahogy az előterjesztő felvezetésében és ismertetésében is hallottuk, amennyiben akár közszolgáltatónak, akár állami szervnek a magánszemély tartozik, amennyiben késedelmesen fizeti ki azt a tartozását, büntetőkamatokat kap.
Fordított esetben ez nem történik meg. Gondoljunk bele abba, hogy ez milyen abszurd helyzeteket okozhat, főleg, ha a közszférában dolgozó emberekről beszélünk. A nagyon rossz anyagi helyzetben lévőkről, akár a saját ágazatomról ha beszélek, a szociális szférában dolgozó emberekről, akik 38 százalékkal keresnek kevesebbet, mint az oktatásban dolgozó kollégáik és több mint 23 százalékkal, mint az egészségügyben dolgozó kollégáik, náluk olyan abszurd helyzetek adódhatnak egy ilyen hibás történetből, el kell gondolkodniuk, hogy tejet vagy kenyeret vegyenek; el kell gondolkodniuk azon, hogy el tudnak-e jutni adott helyre, akár a munkahelyükre, ki tudják-e fizetni akár a menetdíjat.
Nevetségesnek tűnik, de ilyen abszurd helyzetek előfordulhatnak, és még abszurdabb helyzet is előfordulhat, mert mi van akkor, ha egy ilyen kifizetés késedelme miatt nem tudja időben kifizetni vagy teljesíteni azt a követelést, amit mondjuk, a NAV vagy pont a MÁK, vagy éppenséggel egy másik állami szereplő igényelt tőlük, illetve nyújtott feléjük. Akkor mi van? Neki ki kell fizetnie az államnak a kamatot azért, amit nem fizetett be, amit azért nem tudott befizetni, mert az állam nem fizette ki a számára. És semmi kártalanítást sem kap, egy fillér kamatot sem kap.
Ez az abszurd példája a jog előtti egyenlőtlenségnek. Úgy gondolom, hogy egy demokratikus állam parlamentjének egy ilyen javaslatot el kell fogadnia. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit