APÁTI ISTVÁN

Full text search

APÁTI ISTVÁN
APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Simon Miklós Képviselő Úr! Lehet azon mosolyogni, hogy a Jobbiknak jutott legelőször eszébe a kvótaellenes népszavazás - hát, ez így történt. Lehet, hogy önöknek rosszulesik ezt beismerni, de így történt. Korábban azt hazudták, még két héttel ezelőtt, hogy a Jobbik nem támogatta a kerítésépítést. A Jobbik támogatta a kerítésépítést.
Aztán azt is hazudták, de a legpofátlanabb cinizmussal, hogy a Jobbik nem támogatta a Magyar Honvédség határokra történő levezénylését. Ha mi nem vagyunk, nincs hozzá kétharmad biztosítva, akkor a katonák nem védik meg a határt, tehát nem értem, miért kell ilyen nyilvánvalóan nem csúsztatást, hanem hazugságot belevinni a kommunikációjukba.
Aztán most itt van egy újabb fontos kérdés, az újra növekvő migrációs nyomás, tisztelt képviselő úr. Egyre valószínűbb, hogy Ukrajna és Románia felől, tehát a keleti határszakaszról is fognak támadni a migránsok, ott még egyelőre se kerítés, se élőerő nem védi a magyar településeket. Engedtessék meg nekem, hogy egy határőrvárosban született és felnőtt képviselőként, csengeri illetőségű képviselőként hadd aggódjam egy kicsit Csengerért és a Csenger környékiekért. Aki kicsit távolabb lakik a közvetlen határszakasztól, lehet, hogy kicsit nyugodtabban alszik, én speciel mivel a családom nagy része ott lakik, nem tudok ennyire nyugodt lenni vagy nyugodt maradni, másrészt pedig úgy tűnik, a jelenlegi lakóhelyem, Mátészalka is lehet, hogy benne van a BM által kijelölt azon tizenkettes települési listában, ahol a közeljövőben befogadóállomást kívánnak létesíteni, bár korábban ezt is letagadták. Nos, ha ezeket összegezzük, és számba vesszük azt, hogy hány rendőrt vezényeltek el, megint ezt mondom, hány rendőrt vezényeltek el rendőrőrsről vagy körzeti megbízotti beosztásból, kapitányságról, eredeti szolgálati helyéről, plusz az egyre szaporodó létesítményeket őrizni kell, nem lesz elég ember, aki megvédje a magyar határokat. Épp emiatt önálló, a rendőrségtől teljesen függetlenül működő testületre van szükség annak érdekében, hogy tényleg meg tudjuk védeni Magyarország államhatárait és a magyar embereket. Egyáltalán nem valószínűtlen az, hogy a katonai tudással, a harci tapasztalatokkal felvértezett migránsok hamarosan rá fognak érezni arra, hogy a röszkei második, harmadik vagy negyedik ütközetben sok kilométeres sávban fognak támadni, akkor nem lesz az a készenléti rendőrség, amely megállítja őket. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Úgyhogy ezen gondolkozzanak el, és ennek tükrében döntsenek! Köszönöm szépen a lehetőséget. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit