DR. SIMON MIKLÓS

Full text search

DR. SIMON MIKLÓS
DR. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem igaz az, tisztelt Apáti képviselő úr, hogy a határőrség megszűnt. (Derültség a Jobbik soraiban.) 2008. január 1-jén a határőrség beolvadt, integrálódott a rendőrségbe. (Apáti István: Beolvadással szűnt meg.) Az MSZP előterjesztését igenis a Fidesz képviselőcsoportja is megszavazta, mert úgy gondoltuk, hogy (Z. Kárpát Dániel: Beismerő vallomás.) ez egy olyan lehetőség, amely segíteni fog (Z. Kárpát Dániel: A migránsoknak idejönni.) a schengeni határok megvédésében, és hála Istennek, ez az elképzelés valóra vált.
(18.50)
2008. január 1-jén, emlékezzenek vissza, tisztelt képviselőtársaim, Magyarország csatlakozott a schengeni övezethez. Ekkor megnyíltak a határok Ausztria, Szlovákia és Szlovénia irányában, míg a külső határokon Ukrajna irányában, Románia, Szerbia és Horvátország irányában pedig erősíteni kellett a határőrizetet. Így egy 45 ezer fős lélekszámú egység, rendvédelmi egység, a rendőrség jött létre sokkal nagyobb tartalékokkal és mozgósítási képességekkel.
Az integrációnál figyeltünk arra, hogy azok a hagyományok, amelyek a határőrséget jellemezték, beépüljenek a rendőrség rendszerébe, ezért értük el, hogy négy határőr-igazgatót, négy megyei határőr-igazgatót kineveztek főkapitánnyá, és a rendészeti főigazgató is a határőrségtől érkezett akkoriban a rendőrséghez. Tehát az a kultúra, amit a határőrség képviselt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a rendőrségbe átültetésre került, és a rendőrség pedig most a migrációs nyomás tekintetében jelesre vizsgázott (Az elnök ismét csenget.), köszönet érte nekik. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit